Οι αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 για την περιφέρεια Κρήτης πήραν την ίδια ρότα με τις τρεις προηγούμενες φορές, αφού με το 48,23% των ψήφων καταμετρημένο, ο Σταύρος Αρναουτάκης έχει το θηριώδες 77,89%, τη στιγμή που ο δεύτερος Σπύρος Δανέλλης αρκείται στο 11,25%

Ο Σταύρος Αρναουτάκης θα είναι για τέταρτη διαδοχική φορά περιφερειάρχης Κρήτης και πρόκειται να συμπληρώσει 17 χρόνια στη θέση, αφού από το 2011 είναι συνώνυμος αυτής. 



Μετά τα αποτελέσματα για την περιφέρεια Κρήτης στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, ο Σταύρος Αρναουτάκης ήταν συγκινημένος, καθώς 
Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι «για την επόμενη περίοδο υποσχόμαστε ότι θα υπηρετούμε την Κρήτη πέρα και πάνω από τα κόμματα. Για την ισόρροπή ανάπτυξη της Κρήτης, για την κοινωνική συνοχή. Εμείς ζητάμε από την εκάστοτε κυβέρνηση να δει την Κρήτη με άλλο μάτι και μαζί με τους δήμους θα δώσουμε τη μάχη».

Ο κ. Αρναουτάκης έκλεισε τις δηλώσεις του με την έκφραση ότι «έχουμε αποδείξει ότι θέλουμε και μπορούμε να εργαστούμε για την Κρήτη με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ταπεινότητα».