«Κανένα όργανο δεν μπορεί να ακυρώσει -εάν δεν δώσει χρόνο-  την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή ο Χρίστος Σπίρτζης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής τουκόμματος. Είπε πως η εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν δημοκρατική, ενώ επανέλαβε την πρόταση του για συνεργασία και συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, λέγοντας ότι απευθύνεται στο εσωτερικό των δύο κομμάτων για να αναπληρωθεί το πολιτικό κενό που υπάρχει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Σπίρτζη

Κληθείς να σχολιάσει τις φωνές που θέλουν να διώξουν τον κ. Κασσελάκη από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ: Νομίζω ότι δεν είναι εύκολο ό,τι και να πιστεύει ο καθένας, μια επιλογή και μια εκλογή που έγινε πριν λίγες μέρες δημοκρατικά και με πολύ μεγάλη πλειοψηφία ότι μπορεί κάποιο όργανο να πάει να την ακυρώσει χωρίς να έχει δοθεί και ένας χρόνος για να αποδείξει ο κ. Κασσελάκη τι θέλει να κάνει, ποιες είναι οι προτάσεις του, ποιες είναι οι διαδικασίες που θέλει να ακολουθήσει.

Ερωτηθείς αν επιμένει στην πρότασή του για συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές: Ναι εγώ επιμένω και νομίζω ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται στα όργανα. Έχει πολλά νοήματα αυτή η πρόταση γιατί εκφράστηκε πρόσφατα ο ελληνικός λαός στις αυτοδιοικητικές εκλογές άρα η πρόταση αυτή απευθύνεται στο εσωτερικό των δύο μεγάλων κομμάτων δηλαδή στο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ και στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ελπίζω να υπάρχουν άνθρωποι, και από ότι φαίνεται υπάρχουν και στα δύο κόμματα, που επιθυμούν μια στενή συνεργασία και συμπόρευση στη συνέχεια για να αντιμετωπιστεί το πολιτικό κενό που υπάρχει.

Ερωτηθείς πως θα είναι το ενδεχόμενο κοινό ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών: Στο ευρωψηφοδέλτιο δεν υπάρχει ούτε πρόεδρος ούτε ηγεσία.

ΔΗΜ: Οι ευρωβουλευτές που θα είναι στην ευρωπαϊκή Αριστερά ή στην Σοσιαλδημοκρατία;

Χ.ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Αυτό είναι μια κουβέντα που θα απασχολήσει και το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σε επόμενο συνέδριο, υπάρχουν προτάσεις τόσο για πρωτοβουλίες για τη συνένωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο των δύο ευρωπαϊκών κομμάτων όσο και για ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο κόμμα των δημοκρατών και Σοσιαλιστών. Θεωρώ ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ πρέπει ως κομματικοί οργανισμοί να αφήσουν στην άκρη και τις μικροκομματικές τακτικές και τις αντιλήψεις περιχαράκωσής τους και να συμβάλουν στο να χτιστεί μια κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία που θα διεκδικήσει την κυβέρνηση με αξιοπιστία.