Με συγγενείς ομήρων που απήχθησαν από τη Χαμάς κατά την εισβολή των τρομοκρατών στο Ισραήλ πριν από δύο εβδομάδες συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της σημερινής του επίσκεψης στην εμπόλεμη χώρα.



Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς, σε ανάρτησή του στο X δημοσίευσε φωτογραφίες από τη προαναφερθείσα συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ.

Μητσοτάκης σε Νετανιάχου: Μπορείτε να υπολογίζετε στη βοήθειά μας

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στην Ιερουσαλήμ με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την οδύνη του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ. Παράλληλα ο πρωθυπουργός υπογράμμισε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, ενώ επανέλαβε την ανάγκη της προστασίας των αμάχων, της απελευθέρωσης των Ισραηλινών που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς και της αποφυγής μιας ανθρωπιστικής κρίσης.



Διεθνής προσπάθεια για αποτροπή της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιείται την ώρα που σε διεθνές επίπεδο γίνεται προσπάθεια να αποτραπεί η χερσαία επίθεση από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και να μην εξελιχθεί ακόμα χειρότερα η ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε συντονισμό με τους εταίρους της στην Ε.Ε. και δηλώνει έτοιμη να συμβάλει σε κάθε ειρηνευτική πρωτοβουλία και ως γειτονική χώρα. Η θέση που έχει εκφράσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι αυτό που πρέπει να επιδιωχθεί είναι ένα μέλλον βιώσιμης ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας και μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την επανέναρξη της Ειρηνευτικής Διαδικασίας στη βάση λύσης δύο κρατών.