Ο Δημήτρης Τσιόδρας, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, μίλησε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" και αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Σχετικά με την επίσκεψη στο Ισραήλ, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι ο πρωθυπουργός υποστήριξε το δικαίωμα στην αυτοάμυνα της χώρας και ότι η Χαμάς δεν είναι ο παλαιστινιακός λαός.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Ερντογάν και η επικοινωνία τους ήταν σε καλό κλίμα.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι είναι το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα των πολιτών και ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να την αντιμετωπίσει.

"Είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα των πολιτών – το ξέρουμε πάρα πολύ καλά- και θα συνεχίσουμε να είμαστε από πάνω. Είναι ένα πρόβλημα που αν είχαμε μαγική συνταγή θα την είχαν εφαρμόσει κι άλλες χώρες και θα είχε λυθεί. Στον πληθωρισμό η Ελλάδα πάει αρκετά καλά σε σχέση με άλλες χώρες. Έχουμε τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό και στα τρόφιμα είμαστε στον μέσο όρο. Μαγική συνταγή δεν υπάρχει, κάνουμε τα πάντα και θα είμαστε από πάνω" ενώ όπως ανέφερε η προσπάθεια γίνεται σε τρία επίπεδα.

Η αύξηση μισθών και συντάξεων, η μείωση του πληθωρισμού και οι εντατικοί έλεγχοι και τα πρόστιμα σε αυτούς που αισχροκερδούν αποτελούν "όπλα" κατά της ακρίβεια, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας.

Ακόμη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις οριζόντιες επιδοτήσεις για τις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος. "Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί επιδότηση για τις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις και από τον κ. Σκυλακάκη για επιδοτήσεις για τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος για θέρμανση".