«Πρέπει να πέσει ''φως'' στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, καθώς αποτελεί κομβικό ζήτημα για τη δημοκρατία», δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο αναπληρωτής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι διαφωνίες στο κόμμα, τονίζοντας ότι εάν ανακαλέσουν τα ''τρομακτικά κατά του Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ'', οι διαγραφές θα παγώσουν.

Είπε επίσης πως στόχος είναι να αλλάξει η δεξιά κατεύθυνση της χώρας.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης “ξορκίζει” την εσωστρέφεια με ατζέντα για παρακολουθήσεις και ακρίβεια - Αύριο η συνάντηση με Μητσοτάκη


Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Βασιλειάδη στα Παραπολιτικά 90,1

Αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Πρέπει να πέσει φως σε αυτή την υπόθεση η οποία είναι κομβική για την ελληνική δημοκρατία. Η κυβέρνηση πρέπει αν δώσει εξηγήσεις. Δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις σε ένα ζήτημα το οποίο είναι πολύ-πολύ σοβαρό.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Πολλοί αδικήσανε τον Στ. Κασσελάκη ο οποίος προχθές έκλεισε ένα μήνα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επομένως βιαστήκανε να βγάλουνε συμπεράσματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε μια πρωτόγνωρη διαδικασία, μια αλλαγή ηγεσίας μετά από 15 χρόνια με μια διαδικασία για εμάς πρωτόγνωρη, δεν το έχουμε ξαναζήσει αυτό το πράγμα, είναι δύσκολο να προσαρμοστείς στη νέα πραγματικότητα. Θα υπάρξουν αναταράξεις, θα υπάρξουν διαφωνίες αλλά νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας θα πρυτανεύει η λογική και ο κοινός στόχος που είναι να αλλάξει η δεξιά κατεύθυνση της χώρας.

Ερωτηθείς αν θα συζητηθεί το θέμα των διαγραφών στην Κεντρική Επιτροπή

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Περιμένουμε να δούμε και εμείς το διαβιβαστικό, δεν έχει έρθει σε εμάς και μου κάνει εντύπωση με δεδομένο ότι με βάση τον κανονισμό λειτουργίας και το καταστατικό του κόμματος η Κεντρική Επιτροπή γνωμοδοτεί εφόσον υπάρχει μια εισήγηση. Δεν νομίζω ότι υπάρχει εισήγηση αυτή τη στιγμή. Δεν θέλω να προτρέξω θα ακολουθήσουμε τις διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό και ο κώδικας δεοντολογίας.

Ερωτηθείς αν θα πρότεινε στους συντρόφους του να ζητήσουν συγνώμη στον κ. Κασσελάκη και από την άλλη αν θα ζήταγε από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να παγώσει το θέμα των διαγραφών

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Εγώ είμαι απολύτως υπέρ της κριτικής και της πολιτικής κριτικής. Της καλόπιστης, της δημιουργικής ακόμα και της συγκρουσιακής κριτικής η οποία όμως μπορεί να σε οδηγήσει βήματα μπροστά, οτιδήποτε ξεπερνά αυτό είναι θέμα πειθαρχικών μέτρων. Αυτό είχαμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Από εκεί και μετά θα ήμουν υπέρ του να βρεθεί μια λύση εφόσον όμως βγουν από το τραπέζι όλα αυτά τα ανήκουστα τα οποία ακουστήκανε. Νομίζω ότι αν βάλουμε τη συζήτησή σε νέα βάση μείνει το πολιτικό και αφαιρεθούμε όλες οι θεωρίες συνωμοσίας και τα τρομακτικά που ακουστήκανε τα οποία εκφεύγουνε του κοινού νου εγώ θα μπορούσα να κουβεντιάσω τα πάντα. Αν ανακαλούνταν εγώ θα ήταν κάτι το οποίο θα το άκουγα.

ΔΗΜ.: Άρα τους ζητάτε να ανακαλέσουνε όλα αυτά τα τρομακτικά που έχουν πει κατά του κ. Κασσελάκη

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί, οι επιθέσεις εναντίον του κόμματος είναι από τα πράγματα τα οποία δεν μπορεί κανέναν να αφήσουνε ανεπηρέαστο. Αν υπάρχει μια αναθεώρηση τότε θα βοηθούσε στο να μείνουμε στην ουσιαστική πολιτική κουβέντα, το κυριότερο από όλα είναι ότι θα έδινε το σήματα στην κοινωνία ότι εδώ υπάρχει σοβαρότητα και μπορούμε να εγγυηθούμε αυτό που μας έχει ψηφίσει ο λαός ότι είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση και μπορούμε να δώσουμε λύση τα προβλήματα αυτού του τόπου.