Σφοδρά πυρά κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Χάρης Καστανίδης, καταγγέλλοντας πως η ανανέωση του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε γιατί «έπρεπε να αποκλειστούν συγκεκριμένοι άνθρωποι» και πως «το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζει κάτι», γιατί δεν εμπνέει, για να προσθέσει σε άλλο σημείο αναφερόμενος στο πρόσωπο του πρόεδρου: «Ο Θεός και η ψυχή του»…

Ο κ. Καστανίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status περιέγραψε μια ευρύτερη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του κόμματος, κληθείς δε να σχολιάσει την εικόνα που παρουσιάζει δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν διαφαίνεται να κερδίζει κάτι, τόνισε: «Βεβαίως δεν κερδίζει. Για να κερδίσεις πρέπει να εμπνεύσεις. Τώρα, οι εμπνεύσεις του κ. Ανδρουλάκη είναι οι εξής: για πρώτη φορά στην ιστορία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και στην ιστορία κοινοβουλευτικού κόμματος, η Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει γραμματέα, διευθυντή και εσχάτως και προϊστάμενο», είπε σε υψηλούς τόνους.

*Διαβάστε εδώ: Έτοιµες να ανοίξουν για να υποδεχτούν κόσµο από τον ΣΥΡΙΖΑ οι πόρτες της Χαριλάου Τρικούπη - ''Σινιάλο'' Ανδρουλάκη πριν από τις ευρωεκλογές


Χάρης Καστανίδης: Τελειώσαμε, τώρα πάμε παρακάτω

Ερωτηθείς για την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η ανανέωση γίνεται με ανθρώπους που είναι έως και 75 χρόνων.

«Ποια είναι η ανανέωση; Υπάρχουν 30ρηδες που έχουν σταλινικές απόψεις. Τα μυαλά τους είναι στην εποχή του Στάλιν. Τι θα πει ανανέωση; Αυτό το χρησιμοποιούν ως πιπίλα και ανανέωση έκανες με τον 75άρη Λουκά Αποστολίδη, υποψήφιο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ήταν προαποφασισμένο το σχέδιο, τελείωσε, τελειώσαμε, τώρα πάμε παρακάτω. Ο Θεός κι η ψυχή του», σημείωσε.

Ο πρώην υπουργός επισήμανε πως πρώτη φορά βλέπει «φοβισμένους» διπλωμάτες στην υπόθεση των ελληνοτουρκικών και τόνισε πως κατ’ ουσίαν δεν υπάρχει αντιπολίτευση, αναφερόμενος σε ενδεχόμενες εθνικές υποχωρήσεις ή σε έναν συμβιβασμό ο οποίος δεν θα είναι τόσο καλός για τα εθνικά μας συμφέροντα. «Δεν θα ήταν χρήσιμο να υπάρχουν κάποιοι που θα κρατήσουν τα γκέμια μιας εθνικής ζημίας; Να μη γίνει τίποτα; Ποιος θα το κρατήσει; Το 12% του κ. Ανδρουλάκη ή το 13% του κ. Κασσελάκη», διερωτήθηκε.

Στη δημοσιογραφική επισήμανση αν θα τα έλεγε αυτά στην περίπτωση που δεν του έπαιρνε την έδρα της Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο κ. Καστανίδης υπογράμμισε πως είχε αξιώματα όταν συγκρούστηκε για θέματα αρχών και παραιτήθηκε ή διαγράφηκε: «Η πολιτική μου διαδρομή δεν ήταν μια επίπεδη γραμμή. Είχα αξιώματα τα οποία τα έχασα συγκρουόμενος για τις αρχές».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την 1η/11/2023