Την άμεση απεμπλοκή περισσότερων από 4.000 εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν τον e-ΕΦΚΑ συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης με τον υπουργό Εργασίας Άδωνη Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Σπανάκη.

Συνάντηση εργασίας για τις εκκρεμότητες του e-ΕΦΚΑ συμμετείχαν επίσης  η Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Μαρίνα – Αγγελική Σούπου και ο Αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ. Χαράλαμπος Μπρισκόλα, παρουσία του διοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Αλέξανδρου Βαρβέρη.

Διαβάστε επίσης: e-ΕΦΚΑ: Διαθέσιμες οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους ασφαλισμένους

Στόχος της συνάντησης ήταν να εκπονηθεί ένα σχέδιο άμεσης απεμπλοκής περισσότερων των 4.000 εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν τον e-ΕΦΚΑ στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ώστε να αποφορτιστεί το 80% των πινακίων και να επιταχυνθεί η απονομή της Δικαιοσύνης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Φλωρίδης ευχαρίστησε τον Υπουργό Εργασίας για την άμεση ανταπόκρισή του στο ζήτημα αυτό, η επίλυση του οποίου θα συμβάλλει τα μέγιστα στην εύρυθμη και ταχεία απονομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης προς όφελος των χιλιάδων πολιτών που έχουν ασκήσει τις σχετικές προσφυγές.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Αν και το έργο είναι τιτάνιο για τον e-ΕΦΚΑ, θα αναλάβει την ευθύνη και θα βρει λύση. Εργαζόμαστε εντατικά, μεθοδικά και με σχέδιο για την επιτάχυνση της εκκαθάρισης των χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων και της απονομής της δικαιοσύνης».