Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κάλεσε όσους σκέφτονται να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να το ξανασκεφτούν, καθώς θεωρεί ότι είναι λάθος αυτή τη στιγμή.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι «όσοι σκέφτονται τις αποχωρήσεις να το σκεφτούν 2-3 φορές, γιατί είναι λάθος αυτή τη στιγμή. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η διεύρυνση και η συσπείρωση».

«Διαφωνώ με τη λογική των αποχωρήσεων», πρόσθεσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «γιατί δεν υπάρχουν προϋποθέσεις στην κοινωνία για ένα περιχαρακωμένο κόμμα ριζοσπαστικής Αριστεράς».

«Το ευκταίο είναι να πέσουν οι τόνοι, αλλά δεν το βλέπω να γίνεται και αυτό βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.

Σημείωσε, πάντως, ότι «έχουν ακουστεί χαρακτηρισμοί που είναι βαρείς ακόμα και για το αντίπαλο κόμμα, πρέπει να ληφθούν πίσω. Δεν πρέπει να οξύνονται οι τόνοι με φράσεις όπως "πεθαμένο λικερ" (σ.σ. φράση που χρησιμοποίησε η Δώρα Αυγέρη). Κανένα κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί αν ακούγονται αυτά που ακούγονται».

Ειδικά για το τι περιμένει από την Κεντρική Επιτροπή ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι «δεν μπορεί να μην υπάρξει μια απόφαση που πολιτικά θα βάζει τα όρια. Αυτό δεν σημάνει διοικητικό μέτρο, αλλά πολιτική απόφαση. Πρέπει να υπάρξει πολιτική απόφαση που να αναφέρει ότι αυτά δεν μπορούν να συνεχιστούν».

Όσον αφορά, τέλος, τις δηλώσεις Κασσελάκη για τον Κώστα Σημίτη, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σχολίασε ότι «κεντρικές συνεργασίες κομμάτων δεν μπορούν να υπάρξουν, αλλά μπορούν να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις. Δεν μου αρέσουν οι αγιογραφίες των πρώην πρωθυπουργών. Σε εκείνη την περίοδο μπήκαμε στην ΟΝΕ, αλλά είχαμε υπουργούς Τσουκάτο και Τσοχατζόπουλο. Να συμφωνήσουμε στο παρόν και το μέλλον δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνήσουμε στο παρελθόν».