«Επίσημα δεν κατατέθηκε γραπτή μομφή κατά του προεδρείου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί;» με τον Σωτήρη Ξενάκη και τον Βασίλη Σκουρή ο πρώην γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας. Ανέφερε πως ευθέως δεν τέθηκε δημοψήφισμα για τις διαγραφές, ενώ σημείωσε πως εάν ο ίδιος είχε διαφωνήσει θα είχε φύγει μόνος του χωρίς πολλά - πολλά. Σε ότι αφορά την δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη περί πέμπτης φάλαγγας ανέφερε ότι δίνει το δικαίωμα στη ΝΔ να αλωνίζει… Ζήτησε να κατέβουν οι τόνοι και όλοι να πάμε στο συνέδριο και στο περιεχόμενο της πολιτικής.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του Πάνου Ρήγα

«Ο πρόεδρος δεν είπε ευθέως ότι θέλει δημοψήφισμα για τις διαγραφές. Είπε ‘’περιμένω την απόφαση της δεοντολογικής επιτροπής και αν δεν υπάρξει απόφαση, είμαι αναγκασμένος να ενεργοποιήσω μια άλλη διαδικασία’’», τόνισε.

«Το περιεχόμενο του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι και ριζοσπαστικό και πατριωτικό και προοδευτικό», σημείωσε.

Για τη φράση του κου Κασσελάκη περί «πέμπτης φάλαγγας» ανέφερε ότι ο πρόεδρος εννοούσε ότι ουσιαστικά εξυπηρετεί τη Νέα Δημοκρατία.

«Ζητώ από τους συντρόφους μου να πάμε προς το Συνέδριο και στο περιεχόμενο της πολιτικής, γιατί το έχουμε ξεχάσει», κατέληξε.