Εξελίξεις υπάρχουν γύρω από την Εξεταστική Επιτροπή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αίτημα για τη σύσταση της οποίας είχε καταθέσει το ΚΚΕ, όπως αποφασίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 13 Νοεμβρίου, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πληροφορίες, μέσα στον Κανονισμό της Βουλής υπάρχει το άρθρο 155, εδάφιο από 1 έως 4, σύμφωνα με το οποίο ύστερα από αίτημα 30 βουλευτών διακομματικά, δηλαδή από οποιοδήποτε κόμμα, μπορεί να συγκροτηθεί τριμελής δικαστική επιτροπή η οποία πριν την συζήτηση οποιασδήποτε πρότασης για Προανακριτική Επιτροπή μπορεί να γνωμοδοτήσει για τη βασιμότητα ή μη των κατηγοριών που αποδίδονται στους υπό έλεγχο υπουργούς.

Στην πράξη, θα περάσει μία εβδομάδα έως ότου διαπιστωθεί αν θα εκδηλωθεί η σχετική πρωτοβουλία από 30 βουλευτές και, αν αυτό συμβεί, η Βουλή θα πρέπει να περιμένει τη γνωμοδότηση των δικαστών και, όταν αυτή γνωστοποιηθεί, θα πρέπει να περάσουν άλλες 15 μέρες για να συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Φυσικά, αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη 30 βουλευτών που θα συμφωνήσουν στην ενεργοποίηση του άρθρου του Κανονισμού της Βουλής.