Ο Κώστας Λαλιώτης σε ομιλία του ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου, στην παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Λυγερού «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου - Μία ξεχασμένη υπόθεση» έκανε αναφορά στη στάση του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, όσον αφορά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Λαλιώτης: "Ηθικά, πολιτικά, ιστορικά, η σιωπή του ήταν και προκλητική και εκκωφαντική"


Ο κ. Λαλιώτης, τόνισε πως «ο μόνος πολιτικός ηγέτης που δεν έχει εκδώσει ποτέ καμία ανακοίνωση, δεν έχει προβεί ποτέ σε καμία δήλωση για την εξέγερση και τη θυσία του Πολυτεχνείου ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ηθικά, πολιτικά, ιστορικά, η σιωπή του ήταν και προκλητική και εκκωφαντική».

Παράλληλα στάθηκε και στα μέλη της περιβόητης «Πανσπουδαστικής νο8» που κατονόμαζε ως «350 προβοκάτορες του Ρουφογάλη» τους φοιτητές που κατέβηκαν εν είδη πορείας από την οδό Σόλωνος και έφτασαν στο Πολυτεχνείο ακριβώς σαν σήμερα πριν 50 χρόνια. Μάλιστα κάλεσε το ΚΚΕ να αποκηρύξει το συγκεκριμένο φύλλο έστω και αν έχουν περάσει 50 χρόνια από τότε. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και σήμερα από τον Περισσό δεν υπάρχει υιοθέτηση ούτε και καταγγείλει.

«Πέρυσι είχα κάνει ειδική αναφορά στην οφειλόμενη αποκατάσταση, ηθική, ιστορική, πολιτική, του Διονύση Μαυρογένη διότι αποτελεί η υπόθεσή του μία μελανή σελίδα του αντιδικτατορικού αγώνα. Το είχα πει και το λέω έχει χρέος η ηγεσία του ΚΚΕ, το κείμενο που συμπεριλαμβάνεται στην "Πανσπουδαστική νο 8" που δεν το έχει υιοθετήσει και δεν το έχει καταγγείλει, πρέπει να το αποκηρύξει. Είναι ιστορική επιταγή μετά από 50 χρόνια και θα έλεγα για να υπάρχει δικαιοσύνη, να ανοίξει τα αρχεία όπως έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις στη διαδρομή του Κομμουνιστικού Κόμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.