Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου μετά την αποκάλυψη μεγάλης απάτης με παράνομες συνταγογραφήσεις, οι οποίες προκάλεσαν ζημιά εκατομμυρίων ευρώ στον ΕΟΠΥΥ.

Οι αστυνομικοί της Οικονομικής Υπηρεσίας, επί μήνες ερευνούν περιπτώσεις παράνομων εκτελέσεων συνταγραφήσεων που αφορούν επιθέματα, το διάστημα 2017-2019. Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 227 εταιρίες οι οποίες ενέτασσαν τα προϊόντα τους σε υποκατηγορίες ιατρικού υλικού που αποζημιώνεται από τον Οργανισμό, χωρίς να πληρούνται οι απαιτούμενες προδιαγραφές, προκειμένου να μπορούν να λαμβάνουν μεγαλύτερη αποζημίωση από αυτή που πραγματικά τους αναλογούσε.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι υπεύθυνοι των εταιριών ενέτασσαν τα συγκεκριμένα προϊόντα σε άλλη κατηγορία από αυτή που πραγματικά ανήκαν, παρουσιάζοντας ότι διαθέτουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία όμως στην πραγματικότητα δεν διέθεταν.

Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί 101 υλικά που έχουν ενταχθεί σε υποκατηγορίες διαφορετικές από αυτές που ανήκουν, εκ των οποίων τα 40 από αυτά αφαιρέθηκαν ήδη από το ειδικό μητρώο μητρώο. Σύμφωνα με την έρευνα των διωκτικών αρχών, τα κέρδη από την απάτη, ξεπερνούν τα 8 εκατομμύρια ευρώ.

«Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε κακουργηματική απάτη, με πάνω από 71.000 παράνομες εκτελέσεις συνταγογραφήσεων, από τις οποίες επήλθε ζημία άνω των 8 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ. Η δικογραφία σε βάρος νομίμων εκπροσώπων 227 εταιριών υποβλήθηκε στην Εισαγγελία. Όσοι προκαλούν ζημιά σε Δημόσιους Οργανισμούς, όσο κι αν προσπαθούν να μείνουν στο σκοτάδι, συλλαμβάνονται και παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη. Το μήνυμα αυτό εκπέμπεται ξεκάθαρα και ηχηρά προς κάθε κατεύθυνση. Συγχαρητήρια στις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έφεραν εις πέρας με επιτυχία τη συγκεκριμένη υπόθεση», ανέφερε σε δήλωση του πριν από λίγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.