Την αποκάλυψη του Big Mouth στο powergame.gr για χριστουγεννιάτικη στήριξη επιβεβαίωσαν οι σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως ανέφερε το πρωί το Big Mouth, «την ίδια ώρα που κάποιοι λίγοι βάλλουν εναντίον του υπουργού Χατζηδάκη, που είναι αλήθεια ότι δεν καταλαβαίνει από τέτοιους λαϊκίστικους τσαμπουκάδες, βρεθήκαμε μπροστά σε μία ακόμη καλή είδηση για τα δημόσια οικονομικά. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τελικά στα 300 εκατ. ευρώ ανέρχεται η υπεραπόδοση του Προϋπολογισμού. Ήδη ο Χατζηδάκης έχει κάνει μια πρώτη προεργασία για το πώς (και κυρίως πού) θα μπορούσε να διανεμηθεί το συγκεκριμένο ποσό».

Και συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις το ρεπορτάζ του Big Mouth έγραφε: «Επί της ουσίας, μιλάμε για την έκτακτη στήριξη στους ευάλωτους, που θα χορηγηθεί μέσα στον Δεκέμβριο, κάπου εκεί προς τα Χριστούγεννα. Ψάχνοντας να μάθω περισσότερα, πληροφορήθηκα ότι πιθανότατα και σήμερα ο πρόεδρος Μητσοτάκης (μέσα από τον ΣΚΑΪ) μπορεί να προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις και ακολούθως να έρθει η αποκωδικοποίηση από τον υπουργό Κωστή».


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέρ του νέου φορολογικού νομοσχεδίου

Όπως ανέφερε, ακόμα, η στήλη Big Mouth από το Powergame.gr, «στη δεύτερή του θητεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει να βγαίνει όλο και πιο συχνά στα media. Με την ευκαιρία της σημερινής συνέντευξης του πρωθυπουργού και εφόσον ερωτηθεί (που θα ερωτηθεί, αφού είναι το κυρίαρχο θέμα της επικαιρότητας), θα επιβεβαιώσει τη στήριξή του στο φορολογικό νομοσχέδιο, που έχει παρουσιάσει ο υπουργός Χατζηδάκης».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Big Mouth, o Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε αυτό να γίνεται και απ' όσα στελέχη βγαίνουν καθημερινά στα Μέσα Ενημέρωσης. «Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δεν κάνει πίσω ο πρωθυπουργός, αλλά απεναντίας θα κάνει ακόμα ένα βήμα προς τα μπροστά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη στήλη Big Mouth.

«Καθοριστικό ρόλο για την επιμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο φορολογικό νομοσχέδιο μαθαίνω ότι έχει παίξει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, που έχει παρουσιάσει με σειρά επιχειρημάτων γιατί δεν πρέπει η κυβέρνηση να υποκύψει στον λαϊκισμό», καταλήγει η στήλη.


Τα focus group για το φορολογικό

Η στήλη Big Mouth συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις, ανέφερε για το φορολογικό νομοσχέδιο: «Μιας και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνει πίσω ο υπουργός Κωστής, να σας πω ότι από κάτι καλές κυβερνητικές πηγές πληροφορούμαι ότι βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την εβδομάδα και κάτι focus groups για το φορολογικό νομοσχέδιο. Τα τελικά συμπεράσματα δεν έχουν βγει ακόμα. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν πηγαίνει άσχημα το νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Απεναντίας, θα έλεγα. Οι πολίτες υποστηρίζουν την ανάγκη να περιοριστεί η φοροδιαφυγή στους ελεύθερους επαγγελματίες και βλέπουν θετικά τη χρήση των νέων τεχνολογιών για τον περιορισμό της. Είναι όμως δύσπιστοι (και όχι αδίκως) για το αν η κυβέρνηση θέλει να κυνηγήσει και τα "μεγάλα ψάρια"».