«Πυρά» κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, εξαπέλυσε η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Πέτη Πέρκα, η οποία αποχώρησε από το κόμμα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Όπως είπε, «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι θεσμικός παράγων, δεν μπορεί να είναι δόκιμος, δεν μπορεί να κάνει ατυχείς δηλώσεις για το Κυπριακό ή να μιλά για τη θεωρία των δύο άκρων».

Με αφορμή, δε, τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Κασσελάκη κατά Κατρούγκαλου-Τσακαλώτου, η κυρία Πέρκα αφού παρατήρησε ότι «ενώ ομνύει στον Αλέξη Τσίπρα, στις δηλώσεις του τον αποδομεί», στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «δεν ξέρω αν έχει ακριβώς τη συνείδηση γι' αυτό. Βεβαίως πια πρέπει να το ξέρει και του έχει επισημανθεί ότι αν χτυπάς έναν υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βάλλεις κατά του Τσίπρα. Κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει; Εχει μια φόρα για να χτυπήσει τον Τσακαλώτο;».


Το νέο πολιτικό εγχείρημα της "Ομπρέλας"

Η ανεξάρτητη βουλευτής Πέτη Πέρκα μίλησε σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ και για το νέο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζουν τα μέλη της "Ομπρέλας" μετά την αποχώρησή τους. «Θα ήθελα να πάρουμε μέρος στις ευρωεκλογές. Θα ήθελα να είναι ψηλά η πράσινη ατζέντα», είπε η ανεξάρτητη βουλευτής.

«Υπάρχει πολιτικός χώρος, μία κινητικότητα για ένα νέο εγχείρημα, το οποίο έχουμε τον χρόνο για να το οργανώσουμε, προφανώς με τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που θα αποχωρήσουν. Έχουμε στενή σχέση και ίδια πολιτική στόχευση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κάτι πρωτότυπο, πρώτη φορά γίνεται μία διάσπαση που δεν ξεκινάει από πάνω, αλλά από κάτω. Χιλιάδες μέλη, τμήματα ολόκληρα, η νεολαία αποχωρούν κάθε μέρα με σοβαρά πολιτικά κείμενα. Αυτό δείχνει μία ώθηση».


"Ο Στέφανος Κασσελάκης αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα"

«Αυτό που βλέπω είναι ότι ο κόσμος της Αριστεράς δεν δέχεται άλλο την ντροπή, θέλει την αξιοπρέπεια. Ο Στέφανος Κασσελάκης αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα. Τον ακούμε τόσες μέρες. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σοβαρός κυβερνητικός παράγοντας, δεν μπορεί να είναι δόκιμος, δεν μπορεί να κάνει άστοχες δηλώσεις», είπε η Πέτη Πέρκα.

Και συνέχισε: «Ενώ ομνύει στον Αλέξη Τσίπρα, στις δηλώσεις του τον αποδομεί». Του έχει επισημανθεί ότι όταν χτυπάς έναν υπουργό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ χτυπάς τον Αλέξη Τσίπρα». «Για τον κ. Κασσελάκη ισχύει ότι για όλα φταίνει οι Αριστεροί εντός του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζει αυτό που ακούγαμε "για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ"».


"Στο νέο εγχείρημα θα έχουμε ξεκάθαρο πολιτικό λόγο και θα είμαστε περήφανοι"

«Δεν θέλω να μιλάω άλλο για τον Στέφανο Κασσελάκη, θέλω να μιλάω για την επόμενη μέρα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Πρέπει επειδή υπάρχει ένα πολιτικό κενό, να συσταθεί κάτι: φορέας, κόμμα; Το έθεσε ωραία ο κ. Τσακαλώτος: κάτι περισσότερο "από forum, κάτι λιγότερο από κόμμα", θα δούμε πώς θα εξελιχθεί».

«Θα ήθελα να πάρουμε μέρος στις ευρωεκλογές, να εκφραστεί όλο αυτό. Θα ήθελα πολύ ψηλά στο νέο αυτό εγχείρημα την πράσινη ατζέντα, αυτό που χωρίζει την Αριστερά από τη Δεξιά, δηλαδή ο τρόπος που θα γίνει η πράσινη μετάβαση. Θα μιλήσουμε και με τον κ. Κόκκαλη σχετικά με το θέμα αυτό».

Ερωτηθείσα αν στο νέο κόμμα θα είναι επικεφαλής ο κ. Χαρίτσης, η ίδια απάντησε πως είναι άγνωστο ακόμη και πρόσθεσε πως «δεν ισχύει ότι ο κ. Τσακαλώτος και η κ. Αχτσιόγλου δεν μιλάνε».

Τέλος, σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και το νέο κόμμα που πρόκειται να συσταθεί, δήλωσε: «Πρέπει να δούμε τι φταίει για την ήττα. Δεν μπορείς να δίνεις αντιφατικά μηνύματα στους πολίτες. Έχει σημασία να καταλάβεις που οφείλεται η ήττα. Στο νέο εγχείρημα θα έχουμε ξεκάθαρο πολιτικό λόγο και θα είμαστε περήφανοι».