Η Νομαρχιακή Επιτροπής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Πέτη Πέρκα να παραδώσει την έδρα της. Η Πέτη Πέρκα εκλέχτηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Φλώρινα και στις τελευταίες εκλογές τον Ιούνιο του 2023, ωστόσο τώρα έχει ανεξαρτητοποιηθεί μετά την αποχώρησή της από το κόμμα, χωρίς να έχει διάθεση να παραδώσει την έδρα.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως η έδρα αυτή δεν ανήκει σε πρόσωπο αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο τίμησε ο λαός της Φλώρινας με μεγάλο ποσοστό. Γι αυτό καλεί την κ. Πέρκα να παραδώσει την έδρα στο κόμμα το οποίο την εξέλεξε, και υποστηρίζει πως αυτό επιβάλλει η πολιτική ηθική και ο σεβασμός στο λαό της Φλώρινας. 

Ολκόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας

«Είθισται στα κόμματα και δει της αριστεράς η εκλογή νέου Προέδρου να αποτελεί αφετηρία θετικών εξελίξεων, ιδίως όταν αυτή είναι αποτέλεσμα ανοιχτής δημοκρατικής και μαζικής διαδικασίας αποδεκτή από όλους. Δυστυχώς όμως στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ το γεγονός αυτό αποτέλεσε την θρυαλλίδα αρνητικών εξελίξεων, όπως αμφισβήτηση του νέου Προέδρου, πολεμική δημιουργία τοξικού κλίματος, αχαρακτήριστες και προσβλητικές εκφράσεις, προαναγγελία νέου κόμματος κλπ, με αποκορύφωση την αποχώρηση μέρους του κόμματος, μεταξύ των οποίων και Βουλευτών, εκ των οποίων είναι και η Βουλευτής Φλώρινας. Η επιλογή αυτή (με επιθυμία και βούλησή της) στερεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φλώρινας την επιλογή πού έκανε ο λαός στις εκλογές να εκπροσωπηθεί από Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Για να αποκατασταθεί η νόθευση της πρόσφατης λαϊκής ετυμηγορίας και ο τερματισμός της πολιτικής παραδοξολογίας, η Βουλευτής κα Πέρκα έχει μόνο μία επιλογή: να παραδώσει την έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όπου και ανήκει. Αυτό επιβάλει η πολιτική ηθική και δεοντολογία, αλλά και ο σεβασμός στον λαό της Φλώρινας και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Καλούμε την κα. Πέρκα να τιμήσει την υπογραφή που έβαλε στον κώδικα δεοντολογίας των υποψηφίων βουλευτών και να παραδώσει την βουλευτική έδρα στο κόμμα το οποίο την εξέλεξε. Η έδρα αυτή δεν ανήκει σε πρόσωπο, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον οποίο τίμησε ο λαός της Φλώρινας με πολύ μεγάλο ποσοστό. Όλα τα άλλα που ακούγονται, αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίες και ανήκουν στην σφαίρα της παραδοξολογίας. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ».

Είθισται στα κόμματα και δει της αριστεράς η εκλογή νέου Προέδρου να αποτελεί αφετηρία θετικών εξελίξεων, ιδίως όταν...

Δημοσιεύτηκε από ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ στις Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023