Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το "παρών" τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, σε ελληνικό επενδυτικό συνέδριο στο Λονδίνο, με συνδιοργανωτές τη Morgan Stanley και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, και με την αφορμή της παρουσίας του εκεί, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι οι επενδυτές έχουν επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, το οποίο, όπως τονίστηκε, μεγάλωσε με τις εκλογές του 2023 και την απλή αναλογική.
"Είμαι ευτυχής που βλέπω ότι το ενδιαφέρον για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα ολοένα και αυξάνεται και ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να προσελκύσει σημαντικά ξένα κεφάλαια και σημαντικά ξένα επενδυτικά κεφάλαια ενδιαφέρονται να γίνουν μέρος της επιτυχίας μας.

Επιτρέψτε μου επίσης να χαιρετίσω την ανθεκτικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων που είναι παρούσες στη σημερινή συνάντηση, διότι θεωρώ ότι είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι δεν πρόκειται μόνο για μια κυβερνητική επιτυχία, αλλά και για μια επιχειρηματική επιτυχία.

Με χαροποιεί το γεγονός ότι οι ελληνικές εταιρείες υιοθετούν επίσης το όραμά μας να επενδύσουν περισσότερο στη χώρα, να επενδύσουν περισσότερο στο ελληνικό ταλέντο και να επεκτείνουν την παρουσία τους στο εξωτερικό", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.