Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Αφορμή για τη σύσκεψη στάθηκε η οπαδική βία, μετά τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα που εκτόξευσαν σε επεισόδια στου Ρέντη.

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οπαδικής βίας -σύμφωνα με πληροφορίες- θα συμμετάσχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, o αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, καθώς επίσης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους φαινομένων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν επιπλέον μέτρα. 

Μαρινάκης: Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του 31χρονου αστυνομικού

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης στην οικογένεια του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε βαρύτατα από επίθεση χούλιγκαν που πέταξαν ναυτική φωτοβολίδα έξω από γήπεδο στου Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ένα νέο παιδί που πήγε να υπερασπιστεί τους υπόλοιπους δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψει σπιτί του και αυτό γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι τα γήπεδα ή τα πανεπιστήμια είναι χώρος διατύπωσης των εγκληματικών τους προθέσεων».

Υπενθύμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση «δεν έχει μείνει στα λόγια» και έστειλε το μήνυμα ότι «οι πολλές πράξεις που έχουν γίνει πρέπει να γίνουν περισσότερες. Είναι δεδομένο ότι η εγκληματικότητα τρέχει με μια ταχύτητα και εμείς πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα».

Επεισόδια στου Ρέντη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 31χρονος αστυνομικός

Σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα, έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έλαβαν χώρα την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο, ο αστυνομικός είναι σε κρίσιμη κατάσταση και «νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό».