«Πάνω από πεντακόσιες επιχειρήσεις έχουν πραγματοποιηθεί από τις αρχές, δεν θα σταματήσουμε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετιση της οπαδικής βίας στην Ελλάδα, μιλώντας στο MEGA.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης τόνισε επίσης ότι «με την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, όσοι συλλαμβάνονται, φυλακίζονται. Κάνουμε μία θυσία για δύο μήνες, μέσα στους οποίους πρέπει να εφαρμοσθεί ο νόμος από τις ομάδες». «Προστατεύουμε αυτό που αγαπάμε, ώστε να επιστρέψουμε ασφαλείς», σημείωσε.

«Για πρώτη φορά, ήρθε η κυβέρνηση και είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Προσωπικά, η σημαντικότερη ανακοίνωση δεν είναι ότι θα κλείσουν τα γήπεδα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά η συνολική αντιμετώπιση των ανθρώπων με παραβατικές συμπεριφορές από τη Δικαιοσύνη» είπε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παύλος Μαρινάκης: «Η βία και η εγκληματικότητα δεν έχουν χρώμα»

Στο ερώτημα γιατί πρέπει να κλείσουν τα γήπεδα ο κ. Μαρινάκης είπε ότι καταλαβαίνει την οργή και την στενοχώρια όσων για παράδειγμα έχουν εισιτήριο διαρκείας, αλλά εξήγησε ότι «αυτοί οι λίγοι μπροστά στους εκατομμύρια οπαδούς που κάνουν κακό στις ομάδες επιτέλους να αντιμετωπιστούν ως μια, δυο δέκα εγκληματικές οργανώσεις». 

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνουμε πίσω σε αυτήν την απόφαση. Στόχος είναι αυτοί οι λίγοι που κάνουν κακό σε όλες τις ομάδες και τους φιλάθλους, να αντιμετωπισθούν επιτέλους ως εγκληματικές οργανώσεις», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να απομονωθούν και εφόσον κριθεί από τη Δικαιοσύνη –η εκτελεστική εξουσία δεν υποκαθιστά τη δικαστική– να λάβουν τον δρόμο της δικαιοσύνης, με τις προβλεπόμενες ποινές. Η βία, η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα δεν έχουν χρώμα», προσέθεσε στη συνέχεια.

Για τα στοιχεία που προσκομίστηκαν στην δικαιοσύνη και γιατί δεν δόθηκαν νωρίτερα είπε ότι «κάποια μπορεί να είναι παλιά αλλά και κάποια να αφορούν σε νέες υποθέσεις. Η διαφορά είναι ότι πλέον αντιμετωπίζονται διαφορετικά και καλούμε την δικαιοσύνη να τα αντιμετωπίσει συνολικά». 

«Το κράτος αντιλαμβάνεται τον ρόλο του πολύ διαφορετικά από ότι κάποιοι πιστεύουν. Κάλεσε τις ομάδες να στηρίξουν και να τηρήσουν τα μέτρα και να γίνεται ο έλεγχος που πρέπει εντός τους γηπέδου. Είναι όρος απαράβατος που αν δεν εκπληρωθεί δεν θα κάνουμε πίσω», είπε ακόμα. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: