Την απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει «ναι» στις εξοπλιστικές δαπάνες -παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανιζόταν να κρατάει αρνητική στάση- έκανε γνωστή ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρόσφατη συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

Η αλλαγή στάσης σχετίζεται, ωστόσο, άμεσα και με τον έλεγχο που θα ζητήσει να γίνει σε όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα ο κ. Κασσελάκης προκειμένου «να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο ενδιάμεσου ή μίζας».


Στέφανος Κασσελάκης: Η θωράκιση της χώρας δεν είναι προς διαπραγμάτευση


«Η θωράκιση της χώρας δεν είναι προς διαπραγμάτευση, είμαι ξεκάθαρος σε αυτό» απάντησε σε σχετικό ερώτημα ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Συγχρόνως, εάν φανεί - και το λέω λιανά - ότι πέφτει μίζα σε μια αμυντική δαπάνη, θα το πούμε ξεκάθαρα αυτό, δεν πρόκειται να φοβηθούμε. Η θωράκιση της χώρας, για να είμαστε ειλικρινείς, συμπεριλαμβάνει και την οικονομική θωράκιση της χώρας. Όχι να χρεοκοπούμε, για να πλουτίζουν οι λίγοι. Βεβαίως να είμαστε σώφρονες, όσον αφορά την άμυνα της χώρας, αλλά όχι να είμαστε και κορόιδα».

Ανέφερε μάλιστα ότι αυτό είναι το σωστό που πρέπει να πράξει μια υπεύθυνη αντιπολίτευση. «Το σωστό είναι να κοιτάξει την γεωπολιτική θέση της χώρας και να ζητήσει ανταλλάγματα από τους συμμάχους μας για ό,τι προσφέρουμε και συγχρόνως να επενδύσει στην άμυνα της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το θέμα αναμένεται να απασχολήσει τα όργανα του κόμματος καθώς μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχουν και αλλες απόψεις.

Διαβάστε ακόμα: Κασσελάκης: "Δεν είναι ο σκοπός μου να γίνω πρωθυπουργός - Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στη μεσαία τάξη ήταν τιμωρητική" (Εικόνες)

«Πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης στο ζήτημα της οπαδικής βίας»

Παράλληλα με αφορμή το θέμα της βίας στα γήπεδα στελέχη της Κουμουνδούρου έλεγαν ότι «ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ομολόγησε ευθέως όχι μόνο την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στο ζήτημα της οπαδικής βίας, αλλά και την απουσία οποιασδήποτε πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση του ζητήματος».

«Η δημόσια παραδοχή του ότι η κυβέρνηση νομοθετούσε αλλά δεν εφάρμοζε το νόμο γιατί δεν συνεργάζονταν οι ιδιοκτήτες, αποτελεί μνημείο κυβερνητικής ανευθυνότητας, σαφή ένδειξη κυβερνητικής ομηρείας, έλλειψης σθένους και εν τέλει κυβερνητικής ανυπαρξίας. Το ερώτημα ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο επανέρχεται στο προσκήνιο με τον πλέον δραματικό τρόπο. Πάντως, απ’ ότι φαίνεται όχι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη…»,
ήταν η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και συνέχιζε ως εξής: «Την ίδια στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου, τη μία μέρα ανακοινώνει ότι έχει κατονομαστεί το πρόσωπο που διέταξε τη επίθεση στους αστυνομικούς και την άλλη μέρα (αφού τον αδειάζει το ίδιο το υπουργείο του) το ανασκευάζει, δηλώνοντας ότι ο 18χρονος συλληφθείς δεν τον κατονόμασε, αλλά έχει περιγράψει την παρουσία του… Πρόκειται για το απόλυτο επιτελικό μπάχαλο. Μια κυβέρνηση που ήρθε στη εξουσία ομνύοντας στο δόγμα τάξη και ασφάλεια, έχει προκαλέσει τη απόλυτη ανασφάλεια σε όλη τη ελληνική κοινωνία. Οι πολίτες βιώνουν διαρκώς φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας και η κυβέρνηση παρατηρεί τις εξελίξεις απαθής και άβουλη. Συσκέψεις επί συσκέψεων, επικοινωνιακές ανακοινώσεις μέτρων που δεν εφαρμόζονται ποτέ, αδυναμία συνεννόησης και συντονισμού του κρατικού μηχανισμού, ομολογία απουσίας οποιασδήποτε βούλησης για σύγκρουση με κατεστημένα συμφέροντα».

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ για οπαδική βία: Και αυτή εμφανίζεται ως "εισαγόμενο πρόβλημα" - Η κυβέρνηση να μην καταφεύγει σε επικοινωνιακές φούσκες

Τα «πυρά» Βούτση στον Κασσελάκη

Εν τω μεταξύ, το στέλεχος της Νέας Αριστεράς, Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη τουυποστήριξε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιώντας το όνομα του Αλέξη Τσίπρα.

«Ποιος δεν θυμάται ότι από την πρώτη στιγμή ο μετέπειτα πρόεδρος Κασσελάκης μας συστήθηκε ως «φυτευτός του Τσίπρα!”» ανέφερε ο Νίκος Βούτσης.

Και πρόσθεσε: «Ένδειξη αυτής της αμετροέπειας είναι και η συνεχής χρήση, ως όπλο εναντίον όσων αμφισβήτησαν τη νέα ηγεσία, του ονόματος, της πολιτικής οντότητας και της ερμηνείας για δήθεν στήριξη του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Τόνισε δε ότι «δυστυχώς, παρότι είναι ακραία η έκφραση που χρησιμοποίησε ο Στέλιος Κούλογλου, το «Επάγγελμα Τσίπρας» αποτελεί μόνιμο καταφύγιο για ορισμένους» σημείωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.