Τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει αυξήσεις στις αποδοχές 19 συνολικά εξωκοινοβουλευτικών υπουργών της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία εναρμονίζεται το μισθολόγιό των μελών της κυβέρνησης με αυτούς των στελεχών του δημοσίου και των αυξήσεων που θα λάβουν στις αρχές του 2023. Η τροπολογία κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή.

Διαβάστε ακόμα: Σπανάκης: Πληρώθηκαν όλη τη σύνταξη ήδη οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι - Το σχόλιο για την τροπολογία για το μεταναστευτικό

Σύμφωνα με το 10ο άρθρο της τροπολογίας: «Οι μικτές μηνιαίες αποδοχές Υπουργών και Αναπληρωτών Υπουργών που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα καθορίζονται σε ποσοστό 90% των μικτών μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου, όπως αυτές ορίζονται με τον εκάστοτε μισθολογικό νόμο για τις αποδοχές δικαστικών λειτουργών».

Παράλληλα, για τις αποδοχές των εξωκοινοβουλευτικών υφυπουργών ορίζεται ότι «διαμορφώνεται στο 80% των αποδοχών του προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου», αναφέρει η τροπολογία, ενώ σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το ύψος της ετήσιας δαπάνης αγγίζει τα 408.000 ευρώ.

Αναλυτικά το Άρθρο 10 της τροπολογίας

Αναλυτικά το άρθρο 10 της συγκεκριμένης τροπολογίας αναφέρει: «Αποδοχές Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα:

  1. Οι μικτές μηνιαίες αποδοχές Υπουργών και Αναπληρωτών Υπουργών που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα καθορίζονται σε ποσοστό ενενήντα τοις εκατό (90%) των μικτών μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου, όπως αυτές ορίζονται με τον εκάστοτε μισθολσγικό νόμο για τις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών.
  2. Οι μικτές μηνιαίες αποδοχές Υψυπουργών που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα καθορίζονται σε ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) των μικτών μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου, όπως αυτές ορίζονται με τον εκάστοτε μισθολογικό νόμο για τις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών.
  3. Κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη καταργείται.
  4. Το παρόν ισχύει από την Ιη Ιανουαρίου

Οι μηνιαίες [ακαθάριστες] αποδοχές και τα επιδόματα του Προέδρου του Αρείου Πάγου ανέρχονται στα €8.314,56». 

Δείτε αναλυτικά την τροπολογία ΕΔΩ.