Ο Βουλευτής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, βρίσκεται ένα βήμα πριν από την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σε ψηφοφορία που έγινε σήμερα μεταξύ μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και με συμμετοχή βουλευτών από 46 χώρες, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος έλαβε ποσοστό 73%, καθιστώντας τον πιθανό επόμενο πρόεδρο του κοινοβουλίου του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η τελική απόφαση για τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο θα ληφθεί στη συνεδρίαση του κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 22 Ιανουαρίου, με τις περισσότερες αντιπολιτευτικές παρατάξεις ήδη να εκφράζουν υποστήριξη προς το πρόσωπό του.

Ιστορική εκλογή

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που θα καταλάβει τη θέση του Προέδρου στον παλαιότερο ευρωπαϊκό οργανισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που ιδρύθηκε πριν από 75 χρόνια.

Ο κ. Ρουσόπουλος μετά την εκλογή του έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αναλογίζομαι το βάρος της μεγάλης τιμής. Η Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε εποχές που όλα δοκιμάζονται είναι το μόνο μας καταφύγιο. Συναισθάνομαι την ευθύνη. Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου Βουλευτές στην Νέα Δημοκρατία και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα, ιδιαίτερα την Ντόρα Μπακογιάννη επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και ευχαριστώ πρωτίστως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την στήριξή του σ’ αυτήν την προσπάθεια».

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με πληροφορίες, την υποψηφιότητα του κ. Ρουσόπουλου θα υποστηρίξουν και οι εκπρόσωποι όλων των ελληνικών κομμάτων, που συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.