Στις 18:00, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα γίνουν ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, ο οποίος θα είναι περιορισμένης κλίμακας. 

Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για τις αλλαγές που θα γίνουν σε πρόσωπα και χαρτοφυλάκια, σημειώνοντας πως «κανείς δεν συζητάει για ανασχηματισμό, αλλά για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».


Γεωργιάδης για υπουργός Υγείας, Χρυσοχοΐδης για υπουργός Προστασίας του Πολίτη


Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, νέος υπουργός Υγείας αναμένεται να είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης και νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Οικονόμου και πρόκειται να επιστρέψει στο εν λόγω αξίωμα για 5η φορά.

Εκτός κυβερνητικού σχήματος μένει ο Κώστας Κατσαφάδος. Για το πόστο του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη αρχικά είχε ακουστεί το όνομα του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη, ωστόσο το όνομα που παίζει είναι του Θανάση Δαβάκη. 

*Διαβάστε ακόμα: Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση - Νέες πληροφορίες: Γεωργιάδης στο Υγείας και Χρυσοχοΐδης στο Προστασίας του Πολίτη - Εκτός ο Οικονόμου


Επικρατέστερος για το Υπουργείο Εργασίας ήταν ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος αρνήθηκε τη θέση, γιατί θέλει να αφοσιωθεί στην προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Έτσι, τα ονόματα που παίζουν για το εν λόγω υπουργείο είναι του Τάκη Θεοδωρικάκου, της Δόμνας Μιχαηλίδου, του Κώστα Τσιάρα και του Γιάννη Μπουγά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Παύλος Μαρινάκης αναλαμβάνει τα καθήκοντα που είχε ο Γιάννης Μπρατάκος στα κρατικά ΜΜΕ.

Στο Υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδεχομένως να υπάρξει αναβάθμιση του Βασίλη Σπανάκη, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος υφυπουργός Εργασίας.


Τι οδήγησε τον Μητσοτάκη στις αλλαγές - Στροφή σε δοκιμασμένες λύσεις


Αυτό που οδήγησε τον πρωθυπουργό ήταν ορισμένες κυβερνητικές αρρυθμίες, με αποκορύφωμα τα κρούσματα βίας στον χώρο του αθλητισμού και τις αστοχίες της πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του parapolitika.gr, ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνησή του, ακολουθώντας την πάγια τακτική του να μην κάνει σαρωτικούς ανασχηματισμούς αλλά αλλαγές ή μετακινήσεις προσώπων.


Οι περισσότερες αστοχίες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, καταγράφονται στο πεδίο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται πως στην Κατεχάκη πηγαίνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο πλέον έμπειρος και δοκιμασμένος πολιτικός στα θέματα της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει περάσει άλλες τέσσερις φορές από το εν λόγω πόστο και είναι ο υπουργός που πιστώνεται την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τεθούν εκτός σχήματος τόσο ο υπουργός Γιάννης Οικονόμου όσο και ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος, πληρώνοντας το μάρμαρο των όσων έχουν γίνει στον χώρο της οπαδικής βίας.

Την ίδια ώρα, άλλος ένας δοκιμασμένος πολιτικός, ο Άδωνις Γεωργιάδης, θα είναι αυτός που θα διαδεχτεί τον κ. Χρυσοχοΐδη στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας. Ο κ. Γεωργιάδης είχε περάσει από το συγκεκριμένο υπουργείο στην κυβέρνηση Σαμαρά και είχε αφήσει, όπως λένε οι γνωρίζοντες, άριστες εντυπώσεις.

Οι δυο προαναφερθέντες αλλαγές μοιάζουν αυτή την ώρα να έχουν κλειδώσει. Αυτό που απομένει, προκειμένου να ολοκληρωθεί το παζλ των αιφνιδιαστικών κινήσεων του πρωθυπουργού, είναι το πρόσωπο που θα επιλεγεί για το Υπουργείο Εργασίας. Στη λίστα των ονομάτων ξεχωρίζουν αυτά του Θοδωρή Ρουσόπουλου, ο οποίος στην περίπτωση που επιλεγεί θα πρέπει να αφήσει τη θέση που έχει εκλεγεί (σ.σ.: πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης στο Συμβούλιο της Ευρώπης), του πρώην υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, καθώς και της Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία στην πρώτη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν υφυπουργός Εργασίας. Ερώτημα παραμένουν την ίδια ώρα αν θα γίνουν αλλαγές σε επίπεδο υφυπουργών.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης μοιάζει να θέλει να κάνει τώρα τις αλλαγές στην κυβέρνησή του προκειμένου να έχει μπροστά όλο τον χρόνο προκειμένου να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου.