Σε λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης θα ανακοινώσει το νέο κυβερνητικό σχήμα μετά τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πάντως κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν νωρίτερα πως δεν πρόκειται για διευρυμένο ανασχηματισμό αλλά για στοχευόμενες διαθρωτικές κινήσεις.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr, οι αλλαγές που θα ανακοινώσει ο Παύλος Μαρινάκης είναι οι εξής: στο Υπουργείο Υγείας επιστρέφει μετά από χρόνια ο Άδωνις Γεωργιάδης και τη θέση του στο Υπουργείο Εργασίας αναλαμβάνει η Δόμνα Μιχαηλίδου. Στη θέση της ως υφυπουργού Παιδείας, αρμόδια για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αναλαμβάνει η βουλευτής Επικρατείας ,Ιώαννα Λυτρίβη.

Παράλληλα, για 5η φορά επιστρέφει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην Κατεχάκη ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Υφυπουργός στο ίδιο χαρτοφυλάκειο στη θέση του Κώστα Κατσαφάδου αναλαμβάνει ο βουλευτής Ηλείας, Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Τέλος ο Παύλος Μαρινάκης παίρνει στις αρμοδιότητες του το κομμάτι των κρατικών ΜΜΕ που μέχρι σήμερα κατείχε ο Γιάννης Μπρατάκος.