Σε μια προσπάθεια να αποκλιμακωθούν τα τιμολόγια του ρεύματος καλεί την κυβέρνηση ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, που αναφέρει πως τα "πολύχρωμα τιμολόγια αποκρύπτουν την ουσία", η οποία είναι ότι η χονδρεμπορική αγορά ρεύματος είναι "η πιο ακριβή σε όλη την Ευρώπη".

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει σε δηλώσεις που έκανε ενώπιον των ΜΜΕ στη Θεσσαλία, όπου και βρίσκεται για να επισκεφθεί τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές:

«Η νέα χρονιά βρήκε τους συμπολίτες μας να συνειδητοποιούν ότι τους περιμένουν νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος.
Η κυβέρνηση δυστυχώς εμπαίζει την ελληνική κοινωνία και προσπαθώντας με διάφορα τεχνάσματα όπως είναι τα πολύχρωμα τιμολόγια να αποκρύψει την ουσία.
Η ουσία είναι ότι έχουν μία χονδρεμπορική αγορά ρεύματος η οποία είναι η πιο ακριβή σε όλη την Ευρώπη ακριβώς γιατί λειτουργεί με ολιγοπώλιακούς όρους, λειτουργεί με όρους καρτέλ. Και αυτό είναι ένα "επίτευγμα" της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Αυτό το οποίο χρειάζεται να γίνει είναι να υπάρξει μία σοβαρή κρατική προσπάθεια για αποκλιμάκωση των τιμολογίων του ρεύματος που αυτή τη στιγμή βασανίζουν την ελληνική οικονομία, βασανίζουν την ελληνική κοινωνία».
Δήλωση προέδρου Κ.Ο. Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος

🛑Η νέα χρονιά βρήκε τους συμπολίτες μας να συνειδητοποιούν ότι τους περιμένουν νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος. ➡ Η κυβέρνηση δυστυχώς εμπαίζει την ελληνική κοινωνία και προσπαθώντας με διάφορα τεχνάσματα όπως είναι τα πολύχρωμα τιμολόγια να αποκρύψει την ουσία. ➡ Η ουσία είναι ότι έχουν μία χονδρεμπορική αγορά ρεύματος η οποία είναι η πιο ακριβή σε όλη την Ευρώπη ακριβώς γιατί λειτουργεί με ολιγοπώλιακούς όρους, λειτουργεί με όρους καρτέλ. Και αυτό είναι ένα "επίτευγμα" της κυβέρνησης Μητσοτάκη. ❗Αυτό το οποίο χρειάζεται να γίνει είναι να υπάρξει μία σοβαρή κρατική προσπάθεια για αποκλιμάκωση των τιμολογίων του ρεύματος που αυτή τη στιγμή βασανίζουν την ελληνική οικονομία, βασανίζουν την ελληνική κοινωνία. Νέα Αριστερά

Δημοσιεύτηκε από Alexis Charitsis - Αλέξης Χαρίτσης στις Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2024