Με αφορμή το αν έγινε θέμα ή όχι η επιλογή του μέρους της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα γίνει στις Σπέτσες, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα o Πέτρος Παππάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών, δηλώνοντας: «Εγώ λέω ότι είναι ένα καινούριο πράγμα, το οποίο αξίζει να δοκιμάσει κανείς. Είναι ένα τριήμερο εργασίας στην πραγματικότητα εκτός Αθηνών και θα δώσει την ευκαιρία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να παρουσιάσει το έως τώρα έργο της και τις προτάσεις ανά τομέα για να προχωρήσουμε σε κατάθεση νομοθετικών προτάσεων και παρεμβάσεων, έτσι ώστε να συστηματικοποιήσουμε τη δράση μας. Το γεγονός ότι θα έχουμε πολλές ώρες στη διάθεσή μας, χωρίς να είμαστε αποσπασμένοι από άλλες αρμοδιότητες και από οτιδήποτε άλλο, θα δώσει την ευκαιρία να είμαστε πολύ παραγωγικοί».

«Η εταιρεία δεν δανείζει το κόμμα. Δανείζει συγκεκριμένη εταιρεία για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πληρωθούν τα δώρα των γιορτών τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, να θυμίσω, κάνει την κεντρική επιλογή να μην έχει δανειακές εξαρτήσεις από τις τράπεζες. Και θα μπορούσα να αντιστρέψω το ερώτημα, και να πω: Αν μιλάμε για εξάρτηση από τον πρόεδρο αντίστοιχα θα πρέπει να μιλάμε και για εξάρτηση των υπολοίπων κομμάτων από τις τράπεζες που δανείζουν τα κόμματα; (…)», σημείωσε ο κ. Παππάς στην πορεία της συνομιλίας του με τον δημοσιογράφο.

*Διαβάστε εδώ: Παράπονα από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κασσελάκη


Πέτρος Παππάς: Ιδεολογικά, ο σύγχρονος ΣΥΡΙΖΑ ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών

«Πρέπει να συζητηθεί στα όργανα μας το πού θα ανήκει τελικά η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια συζήτηση η οποία θεωρώ ότι μπορεί να ανοίξει και όλοι τεκμηριωμένα να καταθέσουμε τις απόψεις μας. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ιδεολογικά νομίζω ότι ο σύγχρονος ΣΥΡΙΖΑ ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών, αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική μου άποψη» είπε στο τέλος ο κ. Παππάς ερωτηθείς για το αν συμφωνεί με το αίτημα του κ. Ζαχαριάδη, του κ. Θεοχαρόπουλου και του κ. Ραγκούση, να ενταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην ομάδα των ευρωσοσιαλιστών».