Παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά από δημοτική σύμβουλος Αθηναίων η Αλεξία Έβερτ, με σημαντική πολιτική διαδρομή στον Δήμο Αθηναίων. Στη δήλωσή της, που αναρτήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στα social media, η κυρία Έβερτ αναφέρει: «Μετά από πολλή σκέψη - λόγω οικογενειακού DNA, δεν με παίρνει πολύ χρόνο να πάρω αποφάσεις. Λέγεται αυθορμητισμός. Λέγεται οξυδέρκεια. Ευχαριστώ όλους όσοι με στήριξαν, δεν πάω στο Harvard να διδάξω, κάθομαι στο σπίτι μου να προσέχω την οικογένειά μου, τη γειτονιά μου, τους συμπολίτες μου. Καλή επιτυχία σε όλους για την επιλογή τους, καλή επιτυχία στον Λευτέρη Σκιαδά, που με διαδέχεται (με μόνο 20 ψήφους διαφορά) και είναι πανάξιος. Λυπάμαι αν σας απογοητεύω, αλλά έκρινα ότι η απόφασή μου είναι προς το καλό όλων».

Ωστόσο, η Αλεξία Έβερτ δεν αναφέρει τους λόγους που την οδήγησαν στην παραίτηση, τρεις μόλις μήνες μετά την επανεκλογή της στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων, με το ψηφοδέλτιο του τέως δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της πολύχρονης θητείας της στον Δήμο Αθηναίων ανέλαβε πολλές θέσεις ευθύνης και διακρίθηκε για το έργο της στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η Αλεξία Έβερτ είναι κόρη του αείμνηστου Μιλτιάδη Έβερτ, πρώην δημάρχου Αθηναίων και προέδρου της ΝΔ, ο οποίος ίδρυσε τον πρώτο μη κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό, τον Αθήνα 9,84 το 1987.

Στο δημοτικό συμβούλιο την Αλεξία Έβερτ θα διαδεχθεί ο δημοσιογράφος, εκδότης του «Μικρού Ρωμιού» και πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων, Ελευθέριος Σκιαδάς, με μακρά θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο κ. Σκιαδάς εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 1986 με τον Μιλτιάδη Έβερτ και έχει συγγράψει μελέτες για την ίδρυση του Δήμου Αθηναίων (1993), τη δημοτική Αρχή της Απελευθέρωσης (1996), το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών (1999) και το Ληξιαρχείο Αθηνών (2005). Θεωρείται «αθηναιογράφος», έχοντας συγγράψει δεκάδες άρθρα, και διατηρεί μια από τις πιο πλούσιες συλλογές ιστορικών αρχείων, φωτογραφιών κ.ά. που αφορούν την πόλη των Αθηνών και την Αττική γενικότερα.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή