«Όλα είναι έτοιμα για τις Σπέτσες, θα έρθουν όλοι στη συνάντηση εργασίας», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας.

Διαβάστε ακόμα: Αλάτι & Πιπέρι: Όχι και... Αμερική οι Σπέτσες, ο... Αρβανίτης και η επιστροφή Τσίπρα και η ανάγκη να μπει "στοπ" στους νταήδες

Επίσης, ο Γιώργος Τσίπρας είπε πως δεν έχει αντιμετωπιστεί η ακρίβεια στην Ελλάδα, καθώς, όπως ανέφερε, υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης. «Είμαστε η δεύτερη πιο ακριβή χώρα» σημείωσε.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Γιώργος Τσίπρας σημείωσε: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι ακόμη και αν δεν περιλαμβάνει τα πάντα, θα πρέπει να το ψηφίσουμε, να ψηφίσουμε και το λίγο που περιλαμβάνει».

«Είναι πρόβλημα ότι δεν πάμε δημοσκοπικά καλά, υπάρχουν λόγοι, θα το συζητήσουμε, δεν το δέχομαι ότι είμαστε 3ο κόμμα, αλλά είναι πρόβλημα ότι όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης είναι στις 11-12 μονάδες» ανέφερε ακόμη ο Γιώργος Τσίπρας.



Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιώργου Τσίπρα στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τη συνάντηση εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες:

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Είναι όλα έτοιμα για τις Σπέτσες. Δεν υπάρχει κανείς που δεν θα έρθει, κανονικά θα γίνουν όλα. Εχει γίνει μεγάλη φασαρία για το ζήτημα άνευ λόγου, είναι μια συνάντηση εργασίας.

Αναφορικά με την ακρίβεια:

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν έχει αντιμετωπιστεί η ακρίβεια στην Ελλάδα. Τα στατιστικά στοιχεία τα οποία έχουμε είναι ότι είμαστε η δεύτερη χώρα σε τιμές τροφίμων, έχουμε μια ετήσια αύξηση της τάξης του 9%. Σε πάρα πολλά προϊόντα είναι εξωφρενικές οι αυξήσεις που έχουν πάρει και κυρίως έχουμε πολύ υψηλότερες οι τιμές από άλλες χώρες της Ευρώπης που είναι και υψηλότεροι οι μισθοί. Αυτό δεν έχει αντιμετωπιστεί και αυτό το οποίο λείπει είναι κυρίως η βούληση να αντιμετωπιστεί γιατί αλλιώς μέτρα και εργαλεία υπήρχαν.

Αναφορικά με το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών:

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Το αν θα ψηφίσουμε ή όχι θα το δούμε σήμερα αφού δούμε και το νομοσχέδιο. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι εφόσον δεν έχει κάτι μέσα περίεργο ή αρνητικό θα πρέπει να ψηφιστεί έστω και το λίγο αλλά αυτό είναι προσωπική γνώμη δεν έχει παρθεί απόφαση για αυτό.

Αναφορικά με την κινητικότητα του κ. Τεμπονέρα:

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Για τον κ. Τεμπονέρα δεν μπορώ να σχολιάσω. Υπάρχει το κόμμα από εκεί και πέρα θα παρθούν αποφάσεις αν λειτουργούμε όλοι όπως πρέπει να λειτουργούμε ή όχι. Πάντως δεν βρέθηκε μαζί με τον κ. Χαρίτση, ήταν σε μια εκδήλωση προς τιμή του Ν. Τεμπονέρα που είναι σύμβολο για όλο το δημοκρατικό κίνημα. Δεν έγινε καμία συνάντηση με τον κ. Χαρίτση παραβρέθηκαν σε μια κοινή εκδήλωση.

Αναφορικά με τη δημοσκοπική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ:

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Αυτό είναι πρόβλημα, προφανώς θα υπάρχουν λόγοι, αυτά είναι θέματα που θα συζητήσουμε και στο συνέδριο. Η αυριανή μέρα του συνεδρίου θα είναι διαφορετική από τη σημερινή.

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν είμαστε τρίτοι, δεν το δέχομαι ότι είμαστε τρίτοι . Υπάρχει ένα πολιτικό σκηνικό στο οποίο κανένα κόμμα άλλο της προοδευτικής αντιπολίτευσης δεν έχει κάποια δυναμική δηλαδή το ΠΑΣΟΚ έδειξε τα όρια της δυναμικής του, το ΚΚΕ νομίζω ότι έχει φτάσει και αυτό στα όριά του το μόνο κόμμα το οποίο μπορούσε να κάνει τη διαφορά επανακάμπτοντας σημαντικά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αν αυτό δεν αποτυπώνεται δημοσκοπικά είναι θέμα που πρέπει προφανώς να δοθούν απαντήσεις και να μας απασχολήσει.