Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 10 Ιανουαρίου, από την εσωκομματική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2016 που τον έφερε στο «τιμόνι» της Νέας Δημοκρατίας με εντολή για ανανέωση, διεύρυνση και μεταρρυθμίσεις και που έμελλε να γίνει η αρχή για σημειωθούν σημαντικές αλλαγές στο εωτερικό του κόμματος.

mitsotakis-
Το 2016 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας

Από τότε μέχρι σήμερα οι πολίτες έδωσαν δύο φορές ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για σχηματισμό αυτοδύναμης μονοκομματικής κυβέρνησης, μία το 2019 με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό 39,85% και μία τον Μάιο του 2023, όταν η Ελλάδα βάφτηκε «μπλε» με το 40,56% των ψηφοφόρων να χαρίζουν μια τεράστια νίκη στη «γαλάζια» παράταξη.

mitsotakis_2
Σαρωτική νίκη για την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2023

Με μια προσωπική δέσμευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019 υπογράμμισε πως θα είναι ο «πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων» και 4 χρόνια μετά κανείς δεν φαίνεται να μπορεί να τον κουνήσει από αυτή τη θέση.

mitsotakis_5
To 2019 o Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε για πρώτη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδας

Παρά τις πολυάριθμες κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί, όπως ο κορονοϊός, η ενέργεια, η ακρίβεια, ο πληθωρισμός, η κλιματική αλλαγή, η εγκληματικότητα αλλά και οι πόλεμοι στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο απόλυτος κυρίαρχος της πολιτικής σκηνής, με τις δημοσκοπήσεις να τον δείχνουν πάντα στην πρώτη θέση και με διαφορά. Από το 2019, όταν ανέλαβε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η χώρα σημείωσε σημαντικές νίκες: Ξαναμπήκε στον χάρτη των επενδύσεων, η ελληνική ανάπτυξη εκτοξεύτηκε, η ανεργία μειώθηκε και οι μισθοί αυξήθηκαν. Τέσσερα χρόνια και μετά, στις 10 Ιανουαρίου 2024, η Νέα Δημοκρατία διάγει τη δεύτερη κυβερνητική της θητεία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να παραμένει ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων.

Χριστόφορος Μπουτσικάκης: Οκτώ χρόνια μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ

Με αφορμή τη συμπλήρωση των οκτώ χρόνων από την ανάληψη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, έστειλε το δικό του μήνυμα γι' αυτά τα άτυπα «γενέθλια» του πρωθυπουργού.

Με ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter), ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης σημειώνει: «Οκτώ χρόνια μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της #ΝΔ, αφού η χώρα μας ξεπέρασε την περιπέτεια της ανασφάλειας και άφησε οριστικά πίσω τον λαϊκισμό και την ανασφάλεια, η Πατρίδα μας είναι πλέον ισχυρή και περήφανη έχοντας κάνει επιλογή Εθνικής Σιγουριάς και Προκοπής. Με εμπνευστή τον ηγέτη της Παράταξης που έχει δείξει πως οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε, συνεχίζουμε να χτίζουμε τη νέα Ελλάδα που θα προχωρά Σταθερά, Τολμηρά και μόνο Μπροστά!».

mpoutsikakis