Στις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, περί «πολιτικής δειλίας» του πρωθυπουργού, απαντούν κυβερνητικά στελέχη.

Μιλώντας στο Star το βράδυ της Πέμπτης (11/01), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε αρνητικά την έκκληση του πρωθυπουργού στους διαφωνούντες βουλευτές του σε αποχή από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια και έκανε λόγο για «πράξη πολιτικής δειλίας» να μην επιβάλει κομματική πειθαρχία σε ζήτημα που αφορά ανθρώπινα δικαιώματα.

Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Κασσελάκης: "Ναι" στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια - Θα μπει κομματική πειθαρχία - "Έδωσα 230.000 ευρώ για τα κομματικά μίντια"

Τι λένε κυβερνητικά στελέχη

«Ο πρωθυπουργός είναι αυτός που πήρε την πρωτοβουλία, εισηγείται το νομοσχέδιο και ζητά από την ΚΟ του να το υπερψηφίσει. Ουδέποτε ενθάρρυνε την αποχή. Αντιθέτως ζήτησε υπερψήφιση. Η αποχή είπε ότι είναι μια καλύτερη διέξοδος από την καταψήφιση. Για τους υπουργούς είπε για αυξημένη θεσμική υποχρέωση λόγω συλλογικών αποφάσεων του υπουργικού», υπογραμμίζει κυβερνητικό στέλεχος που ερωτήθηκε για τα όσα είπε στη συνέντευξη του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτοί που μας κατηγορούν, 4,5 χρονια που ήταν στην εξουσία δεν έφεραν τίποτα από όσα μετά θυμήθηκαν», προσθέτει.