«Πρέπει να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και να συνεδριάσει όσες ώρες χρειαστεί για να συζητηθεί το ζήτημα», τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (13.1.2024) στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και το κυβερνητικό «μασάζ» στους βουλευτές της ΝΔ για το ζήτημα.

«Είμαι στη ΝΔ 60 χρόνια, δεν πρόκειται να πάω στη συνάντηση για το “μασάζ”. Δεν δέχομαι να με ενημερώσει για ένα τόσο σημαντικό θέμα ένας υπουργός που γνώρισα μόλις πριν μερικά χρόνια», είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης εξήγησε ότι στις συνεδριάσεις της ΚΟ διαχρονικά υπάρχει ουσιαστική συζήτηση και εκεί επιλύονται όποια ζητήματα ανακύπτουν, γι΄ αυτό και ζητά την σύγκληση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας για το επίμαχο ζήτημα.

Σημειωτέον ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη, στα γραφεία της Ν.Δ. στην οδό Πειραιώς, καλείται, σε δύο γκρουπ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα για να ενημερωθεί αναλυτικά για το περιεχόμενο της νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Την εισήγηση έχει αναλάβει να κάνει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, με τη «βοήθεια» και των δύο αντιπροέδρων του κόμματος. Τη Δευτέρα θα παραστεί ο Άδωνις Γεωργιάδης και την Τρίτη ο Κωστής Χατζηδάκης.

Νικήτας Κακλαμάνης: Πρέπει να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα 


«Είμαι στην Βουλή από το 1990, με εξαίρεση μια πενταετία που ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν δέχομαι να με ενημερώσει για ένα τόσο σημαντικό θέμα όσο η ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια ένας υπουργός, που είναι ικανός, αλλά τον γνώρισα μόλις πριν μερικά χρόνια.

Εγώ είμαι στην παράταξη 60 χρόνια και δεν πρόκειται να πάω την Δευτέρα στην συνάντηση για το “μασάζ”. Πρέπει να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και να συνεδριάσει όσες ώρες χρειαστεί για να συζητηθεί το ζήτημα», είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης.


«Δεν συμφωνώ με την αποχή»

Την ίδια ώρα, ο κ. Κακλαμάνης, εξέφρασε την διαφωνία του με την έμμεση προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όσους βουλευτές διαφωνούν να απέχουν από την ψηφοφορία αντί να καταψηφίσουν.

«Δεν μου άρεσε η δήλωση του πρωθυπουργού, δεν συμφωνώ με την αποχή όταν είσαι ελεύθερος να ψηφίσεις ότι θες, πρέπει να ψηφίσεις».

Επιπλέον, ο κ. Κακλαμάνης, δήλωσε ότι εφόσον «δει στο χαρτί» το νομοσχέδιο, θα είναι υπέρ του νομοσχεδίου.

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής είπε ότι ουδέποτε απείχε από ψηφοφορία σε όλα τα χρόνια του κοινοβουλευτικού βίου του και πως δεν έχει υπάρξει μία φορά που να μην υπερψήφισε ή καταψήφισε διατάξεις σύμφωνα με τα πιστεύω του.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι καθώς δεν είχε ψηφίσει μνημονιακές διατάξεις, είχε διαγραφεί με απόφαση του τότε Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Αναφερόμενος στους υπουργούς που έχουν εκφράσει δημόσια την διαφωνία τους, σχολίασε αιχμηρά ότι «όταν ένας υπουργός διαφωνεί, να αφήσει την καρέκλα του και να φύγει. Όποιος δεν θέλει να ψηφίσει, φεύγει από την θέση του».