Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο πολιτικό κόμμα που δεν έχει αμφιβολίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα ψηφίσει την ισότητα στον γάμο, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς.

Ανέφερε πως η ΝΔ δεν έχει τη δεδηλωμένη πλειοψηφία στο νομοσχέδιο, ενώ τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει στους βουλευτές του να απέχουν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

*Διαβάστε εδώ: Σπίρτζης για κομματική πειθαρχία: Άστοχο αυτό που είπε ο Στέφανος Κασσελάκης

Ακόμα, σημείωσε πως η πρόταση νόμου θα περάσει χάρη στις ψήφους των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Η συνέντευξη του Πέτρου Παππά στα Παραπολιικά 90,1

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Πέτρος Παππάς, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ είναι το μόνο πολιτικό κόμμα το οποίο δεν έχει κάποιες αμφιβολίες ή δεν επιδιώκει να παίξει κάποια πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συμπαγής θα υπερψηφίσει την φερόμενη πρόταση νόμου την οποία θα καταθέσει η κυβέρνηση, παρόλο που είναι ατελής γιατί προχωράει ένα βήμα παραπέρα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και αυτό σε αντίθεση με τη ΝΔ η οποία δεν έχει τη δεδηλωμένη πλειοψηφία της Βουλής, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ το οποίο φάνηκε δια του αρχηγού του να προσπαθεί πολιτικά να εκμεταλλευτεί το θέμα αυτό λέγοντας ότι «δεν θα δέσει τα κορδόνια του κ. Μητσοτάκη, ότι δεν θα κάνει τα ρεπό του». Και φυσικά σε αντίθεση με το υπερσυντηριτικό ΚΚΕ το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκαταλέγεται στην χορεία των προοδευτικών κομμάτων αφού συστηματικά καταψηφίζει νομοσχέδια τα οποία αφορούν δικαιώματα των ανθρώπων», είπε αρχικά.

«Είναι ξεκάθαρο ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ταυτοτικό θέμα το συγκεκριμένο και ο πρόεδρος ήταν σαφής και στην τελική τοποθέτηση την οποία έκανε στα social media είπε ότι αν οποιοσδήποτε βουλευτής παρεκκλίνει, τότε ο ίδιος θα λάβει μέτρα», πρόσθεσε.

«Ο πρόεδρος ή το κόμμα μας δεν λέει στους βουλευτές να απόσχουνε από τη διαδικασία, το να παρακινείς τους βουλευτές του κόμματός σου να απέχουνε, λέγοντας ότι η αποχή είναι μια έντιμη στάση, νομίζω ότι δεν περιποιεί τιμή στον κοινοβουλευτισμό, αλλά και σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα στο οποίο έχουμε τόση μεγάλη αποχή και στις εκλογές. Θεωρώ ότι είναι μια λάθος στρατηγική του πρωθυπουργού, σε κάθε περίπτωση στο ΣΥΡΙΖΑ εμείς δεν έχουμε τέτοια θέματα χάρη στους ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει αυτή η πρόταση νόμου», επισήμανε.
Για τον κ. Πολάκη, είπε: «Δεν πιστεύω ότι ο κ.Πολάκης διαφωνεί με την ουσία του νομοσχεδίου».

«Με τι διαφωνεί; Το να λες όμως ως βουλευτής ότι δυσκολεύεσαι να πας στην περιφέρειά σου να το εξηγήσεις στους ψηφοφόρους σου πάει να πει ότι υπάρχει μια δυσκολία στο θέμα αυτό», επισήμαναν οι δημοσιογράφοι.

«Δεν ξέρω αν ειπώθηκε έτσι ακριβώς το είπε μέσα σε ένα κομματικό όργανο και μέσα στα κομματικά όργανα μπορεί να γίνεται συζήτηση για τις όποιες ανησυχίες έχει ο οποιοδήποτε αλλά από εκεί και πέρα από το να εκφράσεις μια ανησυχία για ένα τέτοιο θέμα και το να μην ψηφίσεις ένα τέτοιο θέμα νομίζω ότι είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στον αξιακό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρώ ότι είμαστε όλοι οι βουλευτές αλλά και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πολύ κοντά του και ακριβώς τον εκφράζουμε», απάντησε ο Πέτρος Παππάς.