Στο αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα φέρει εμπροσθοβαρώς σημαντικές πρωτοβουλίες για την πολύπλευρη στήριξη της ελληνικής οικογένειας αλλά και μέτρα-αναχώματα στις επιπτώσεις της «βόμβας» του Δημογραφικού. Σε αυτήν την κατεύθυνση προϊδέασε από το Νταβός ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «θέλουμε να στηρίξουμε ιδιαίτερα τις νέες οικογένειες, τις οικογένειες με παιδιά. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού. Αυτός λοιπόν είναι ένας τομέας που αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Πώς στηρίζουμε τις οικογένειες; Πώς στηρίζουμε τους ανθρώπους που αναγκάζονται να νοικιάζουν, τώρα που τα ενοίκια αυξάνονται; Αυτή είναι μια βασική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μου και θα περιμένετε να ανακοινωθούν διάφορα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα».


Ικανοποίηση Μητσοτάκη για "Ελ. Βενιζέλος" και τράπεζες


Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός περιέγραψε με μεγάλη ικανοποίηση τις θετικές εξελίξεις που επίκεινται ως προς την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αλλά και τον χώρο των τραπεζών, μιλώντας για ψήφο εμπιστοσύνης: «Αυτό (η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος») αναμένεται να γίνει κατά τους πρώτους μήνες του 2024. Αλλά δεν είναι μόνο το αεροδρόμιο της Αθήνας. Όπως γνωρίζετε, έχουμε πουλήσει με μεγάλη επιτυχία μερίδια στις τράπεζές μας. Η διάθεση μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, η οποία πραγματοποιήθηκε πέρυσι, υπερκαλύφθηκε οκτώ φορές. Θα υπάρξει ένα σημαντικό ποσοστό της Τράπεζας Πειραιώς που θα πωληθεί. Και αυτό που περιμένω, Francine, είναι επίσης νέες δημόσιες εγγραφές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Εννοώ ότι οι ελληνικές εταιρείες πρέπει να αντλήσουν κεφάλαια. Και για πρώτη φορά το Ελληνικό Χρηματιστήριο αποτελεί μια ελκυστική εναλλακτική λύση».

Όσον αφορά τις εξελίξεις στη ΝΑ Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε ότι η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, τόνισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να μη γενικευθεί η σύγκρουση Ισραήλ - Χαμάς, ενώ επανέλαβε ότι απαιτούνται επιπρόσθετοι κοινοτικοί πόροι για Μεταναστευτικό και φυσικές καταστροφές εν όψει του εμβόλιμου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την 1η Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή