Απαντήσεις για την ισότητα στον πολιτικό γάμο δίνει ο Παύλος Μαρινάκης στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο που αφορά το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Ο κυβερερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι με το προς ψήφιση νομοσχέδιο πρόκειται να ρυθμιστεί μία κατάσταση, η οποία έχει ως στόχο την προστασία των παιδιών.

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τώρα πια τα ομόφυλα ζευγάρια "θα μπορούν δηλαδή να κρίνονται και να αξιολογούνται αν είναι κατάλληλοι  για τεκνοθεσία", με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αξιουλογούνται τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Η ανάρτηση του Παύλου Μαρινάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια

"Ισότητα στον πολιτικό γάμο. Πάμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις σας. Μιλάμε μόνο για πολιτικό γάμο.

Ναι, μιλάμε μόνο για πολιτικό γάμο και όχι θρησκευτικό. Είναι δυνατόν δύο άντρες ή δύο γυναίκες να υιοθετούν παιδιά. Αρχικά να πούμε ότι ένας άντρας ή μια γυναίκα από μόνοι τους μπορούν από το 1946 να υιοθετούν ένα παιδί.

Αυτός ο άντρας ή αυτή η γυναίκα μπορούν να συζούν με έναν άλλο άντρα ή μια άλλη γυναίκα ή μάλιστα μπορούν να έχουν κάνει ένα σύμφωνο συμβίωσης. Άρα υπάρχουν ζευγάρια ομόφυλα είτε αντρών είτε γυναικών που αυτή τη στιγμή μεγαλώνουν παιδιά. Τι αλλάζει ότι το πλαίσιο αυτό πλέον θα ρυθμίζεται.

Θα μπορούν δηλαδή και οι δύο να κρίνονται και να αξιολογούνται αν είναι κατάλληλοι  για τεκνοθεσία όπως ένα ετερόφυλο ζευγάρι. Και δηλαδή εσείς τώρα έτσι τα προστατεύετε τα παιδιά. Βεβαίως και τα προστατεύουμε τα παιδιά.

Γιατί αν φύγει ο γονέας από τη ζωή ο άλλος άνθρωπος δεν θα μπορεί να το πάρει και το παιδί θα καταλήξει σε ίδρυμα. Ενώ αν το παιδί αρρωστήσει μπορεί να το επισκεφτεί μόνο ο ένας από τους δύο. Και δηλαδή άνθρωποι αυτοί είνα ικανοί να μεγαλώσουν παιδιά.

Κανένας δεν είναι από πριν κατάλληλος ή ακατάλληλος για να μεγαλώσει ένα παιδί. Το μεγάλωμα ενός παιδιού είναι η μεγαλύτερη ευθύνη. Και όλοι κρινόμαστε στην πράξη ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού.

Με λίγα λόγια, ρυθμίζουμε μια κατάσταση που αυτή τη στιγμή υπάρχει και προστατεύουμε τα παιδιά".