Oμιλία απεύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκης στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που πραγματοποιείται σήμερα, Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου στην Κοζάνη.

Δείτε την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη:

Ομιλια στο Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ομιλια στο Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ομιλια στο Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δημοσιεύτηκε από Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis στις Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2024
“Οι άλλοι μπορεί να γκρέμισαν με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση, εμείς θα χτίσουμε”, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης από το βήμα του συνεδρίου στην Κοζάνη, ξεκινώντας την ομιλία του από την ενέργεια.

“Μιλάμε για δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ αλλά επιτέλους ας εφαρμόσουν τη ρύθμιση της αγοράς για να γίνει πιο ανταγωνιστική”, είπε τονίζοντας ότι η ακρίβεια είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης.

Το έργο για μονάδα 5 κόστους 5 δισ. Η ΝΔ πάει να κλείσει και το δικό μας έργο των 5 δισ. για τη μονάδα 5 χωρίς να υπάρξει απόσβεση. Σας κοροϊδεύουν, πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας:

“Λόγω της μεγάλης διάρκειας του χειμώνα, από τον Οκτώβριο ως τον Απρίλιο, η Δυτική Μακεδονία είναι δύσκολη κλιματική ζώνη κι από εδώ πρέπει να αρχίσει η αποκέντρωση. Υπάρχει τεράστια ανεργία που φτάνει στο 13,7%/, χάθηκε το βιός μεταξύ της γούνας και της ΔΕΗ, εδώ πρέπει να αρχίσει η αντάταξη της χώρας” “, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα της τηλεθέρμανσης και την ανάγκη μείωσης της μεγαβατώρας γιατί είναι βασικό οικολογικό αγαθό, όπως τόνισε. Η Δυτική Μακεδονία είναι η μόνη περιφέρεια χωρίς θάλασσα και η ιδέα που συζητήθηκε είναι δημιουργία προγραμμάτων για ορεινούς όγκους.

Παντού υπάρχει γραφειοκρατία κι εδώ που απαιτείται κεντρικός οικονομικός σχεδιασμός δεν υπάρχει, είπε.

“Λόγω της μεγάλης διάρκειας του χειμώνα, από τον Οκτώβριο ως τον Απρίλιο, η Δυτική Μακεδονία είναι δύσκολη κλιματική ζώνη κι από εδώ πρέπει να αρχίσει η αποκέντρωση. Υπάρχει τεράστια ανεργία που φτάνει στο 13,7%/, χάθηκε το βιός μεταξύ της γούνας και της ΔΕΗ, εδώ πρέπει να αρχίσει η αντάταξη της χώρας” , είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της τηλεθέρμανσης και την ανάγκη μείωσης της μεγαβατώρας γιατί είναι βασικό οικολογικό αγαθό, όπως τόνισε. Η Δυτική Μακεδονία είναι η μόνη περιφέρεια χωρίς θάλασσα και η ιδέα που συζητήθηκε είναι δημιουργία προγραμμάτων για ορεινούς όγκους.

Η κυβέρνηση υποβάθμισε τα περιφερειακά πανεπιστήμια. Εδώ στην Κοζάνη βρίσκεται η έδρα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όμως από την υποστελέχωση – υποχρηματοδότηση μειώθηκαν τα στελέχη κατά 43%. Έχουμε γίνει η χώρα που δεν σπουδάζει τα παιδιά της. Θέλουμε κι άλλους απόδημους ή να χτίζονται ιδιωτικά πανεπιστήμια όπως και κλινικές;, διερωτήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, επισημαίνοντας: “Σας λένε για τα Χάρβαρντ που θα έρθουν δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει τέτοιο Πανεπιστήμιο με αυτό που κάνει η ΝΔ”.

Σχετικά με τις επιχειρήσεις τόνισε ότι είναι τελείως άδικο στη μοιρασιά το Ταμείο Ανάκαμψης.