«Ανησυχούσα για όλα ως υπουργός, αλλά όχι για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων», δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στην κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη, που σήμερα προσήλθε για να δώσει τη δική του εξήγηση και οπτική στα όσα συμβαίνουν τόσα χρόνια στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση της Μιλένας Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, δήλωσε ότι δεν υιοθετεί το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους, ενώ
επισήμανε ότι τις ευθύνες για το έγκλημα θα τις βρει η Δικαιοσύνη. Κάλεσε, δε, όσους βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης να συνδράμουν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Εξεταστική για Τέμπη: Τι δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης για τη σύμβαση 717


Μάλιστα, απέδωσε το δυστύχημα στην κατάρρευση του ΟΣΕ μετά το 2019, οπότε υπήρξε μεγάλη μείωση προσωπικού, καθώς και στην έλλειψη ασφαλιστικών δικλίδων, όπως το κέντρο της Καρόλου και το υπερτοπικό της Λάρισας.

Για τη σύμβαση 717, που αφορά την τηλεδιοίκηση και τη σηματοδότηση, ο κ. Σπίρτζης, ανέφερε ότι, αν προχωρούσε το έργο, θα παρενέβαινε στη λειτουργία της ΕΡΓΟΣΕ και θα είχε διαπράξει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.