Το νομοσχέδιο του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια καταψηφίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάνος Κόνσολος, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι "πράξη συνείδησης η επιλογή μου να μην ψηφίσω το νομοσχέδιο".

Αρχικά, ανέφερε ότι «σέβομαι κάθε διαφορετική επιλογή και άποψη. Έχω και εγώ, όμως, τη δική μου άποψη. Η επιλογή μου να μην ψηφίσω το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων, απέχοντας από τη σχετική ψηφοφορία, υπαγορεύεται από τις αξίες στις οποίες πιστεύω. Δεν είναι πολιτική πράξη. Είναι πράξη συνείδησης και μόνο. Ο θεσμός της οικογένειας δεν πρέπει να υπονομεύεται. Γιατί μας κράτησε σαν έθνος και σαν κοινωνία σε καιρούς δύσκολους και αν χρειαστεί σε αυτόν θα βρούμε πάλι καταφύγιο».

Μάνος Κόνσολας: "Τα φύλα είναι δύο, ο επαναπροσδιορισμός των φύλων είναι αντιεπιστημονικός"

«Η επιλογή ή ο επαναπροσδιορισμός του αριθμού των φύλων είναι μια αντιεπιστημονική, κατά βάση, συζήτηση. Όπως και η αμφισβήτηση της πραγματικότητας, σύμφωνα με την οποία η ζωή διαιωνίζεται μέσα από την ένωση των δύο φύλων που υπάρχουν, γιατί δύο είναι τα φύλα», δήλωσε ο βουλευτής της Νέα Δημοκρατίας.

Με γνώμονα τη συνείδησή μου, τις αρχές μου και την αξιακή, κοινωνική και θρησκευτική μου ταυτότητα, αποφάσισα να μην ψηφίσω το  συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Με τη στάση μου αυτή, δεν δίνω σε κανένα τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί ή να αξιοποιήσει πολιτικά αυτή την επιλογή μου. Πιστεύω ότι δεν είμαι μόνος μου, είναι πολλοί αυτοί που ασπάζονται τις ίδιες απόψεις με μένα. Πιστεύω, όμως, ότι ο διχασμός και η εχθροπάθεια είναι ό, τι χειρότερο. Η Εκκλησία μας, άλλωστε, και ο Χριστός έχουν διδάξει την αγάπη.

«Από εδώ και πέρα, είναι καιρός να ασχοληθούμε με τα μεγάλα και πραγματικά προβλήματα, γιατί η επικέντρωση σε μια συζήτηση που αδικεί κατάφωρα τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, δεν συνεισφέρει θετικά.

Αυτό περιμένουν από εμάς οι πολίτες. Να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν», κατέληξε ο Μάνος Κόνσολας.