«Φωτιά» στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ο πρόεδρός του, Στέφανος Κασσελάκης, πέντε μέρες πριν από το συνέδριο, καθώς πρότεινε ερωτηματολόγιο στα μέλη και στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή ονόματος, χρωμάτων και θεμάτων πολιτικού προσανατολισμού, χωρίς να το θέσει υπ' όψιν των κομματικών οργανώσεων αλλά και των στενών συνεργατών του.

Σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από σχετικό αίτημα 17 από 23 μελών της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Τα εν λόγω μέλη ζήτησαν με επιστολή τους τη σύγκληση του οργάνου προκειμένου να συζητήσουν τις σκέψεις και τις προθέσεις του Στεφάνου Κασσελάκη για το κόμμα ενοψει του συνεδρίου που ξεκινάει την Πέμπτη, το οποίο όμως μέχρι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον αέρα. 

Αίσθηση, όμως, προκαλούν αποκαλύψεις για τα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης την περασμένη εβδομάδα σε στενό κύκλο πρώην υπουργών ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., CΕΟ μεγάλων εταιρειών, νυν προέδρων τραπεζών κ.ά. στα βόρεια προάστια. 

Διαβάστε ακόμα: Μπροστά σε νέα διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ: Το ξέσπασμα υποστηρικτών του Κασσελάκη εναντίον του και ο ρόλος Τσίπρα - Όλο το παρασκήνιο

Στέφανος Κασσελάκης: Οι "βόμβες" λίγες ημέρες πριν από την κατάθεση των ερωτηματολογίων 

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασελάκης φέρεται να παραβρέθηκε σε εβδομαδιαία σύναξη που γίνεται σε στενό κύκλο πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, CΕΟ μεγάλων εταιρειών, νυν προέδρων τραπεζών, προέδρων διοικητικών συμβουλίων καναλιών και στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας, που λαμβάνει χώρα σε γνωστό εστιατόριο στα βόρεια προάστια.

Σε αυτή τη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, οι παρευρισκόμενοι άκουσαν τον Στέφανο Κασσελάκη να... εξαγγέλλει διάφορα, όπως «Θέλω να γίνω πρωθυπουργός με μεγαλύτερο αποτύπωμα από τον Ανδρέα Παπανδρέου».

«Το κόμμα που θέλω να φτιάξω θα είναι σαν το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ. Κέντρο στα θέματα οικονομίας, "Ανδρέας" στα εθνικά και την άμυνα, progressive στα υπόλοιπα».

«Στις ευρωεκλογές θα κάνω καμπάνια εγώ και 40 νέοι άνθρωποι».

Στους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ της ομήγυρης, μάλιστα, φέρεται να είπε: «Κάντε εκλογές ανοικτές να έρθω να κερδίσω».

«Εγώ και ο Τάιλερ θα αλλάξουμε την Ελλάδα».

Δύο μέρες μετά δόθηκε στη δημοσιότητα και το ερωτηματολόγιο που άναψε φωτιές μία εβδομάδα πριν πραγματοποιηθεί το συνέδριο του κόμματος.