Τις τρέχουσες εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο Κώστας Ζαχαριάδης ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι το ερωτηματολόγιο που έθεσε ο Κασσελάκης σε "διαβούλευση" δεν αποτελεί από μόνο του πρόβλημα, ενώ συμπλήρωσε ότι "δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος στον ΣΥΡΙΖΑ".

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε πως ο πρόεδρος του κόμματος δεν είναι δημοσκόπος, ενώ συμπλήρωσε ότι «ο πρόεδρος οφείλει να καθοδηγεί», δήλωσε στο ACTION24.

Είναι ένας νέος πρόεδρος, ανέφερε για τον Στέφανο Κασσελάκη και πρόσθεσε πως «κανείς δεν τον αμφισβητεί».

Σχετικά με το πού θέτει τον πήχη ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, απάντησε πως «ένας ρεαλιστικός στόχος είναι να διατηρήσουμε τις δυνάμεις που είχαμε στις εκλογές του Ιουνίου 2023, -παρά τις απώλειες-». Ο Κώστας Ζαχαριάδης πρόσθεσε: «Πρέπει να ανατρέψουμε τη σημερινή δυσμενή μας εικόνα, και μπορούμε να το κάνουμε αυτό», εξηγώντας πως «μπορούμε να είμαστε δεύτεροι».

Ερωτηθείς, αν δεν επιτευχθεί ο εν λόγω στόχος «είναι πιθανή η αλλαγή ηγεσίας;», ο Κώστας Ζαχαριάδης απάντησε πως «κοιτάω το θετικό σενάριο». Συμπλήρωσε πως «καμία ηγεσία δεν είναι αιώνια και όλα κρίνονται».

Ζαχαριάδης: Εκλέξαμε πρόεδρο, όχι μονάρχη

Αμέσως μετά, είπε πως «θα κριθούν πάρα πολλά στο Συνέδριο του κόμματος. Και θα μας δώσουν τη δυνατότητα να δούμε το επόμενό μας βήμα». Πρόσθεσε πως «κανένας δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα μόνος του».

Σχετικά με τη δήλωση Κασσελάκη στο Λονδίνο πως ακόμα και να χάσει στις ευρωεκλογές, δεν θα αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου, ο Κώστας Ζαχαριάδης απάντησε πως θα κριθεί ως πρόεδρος. «Εκλέξαμε πρόεδρο και όχι μονάρχη», είπε χαρακτηριστικά.

"Οι σχέσεις μας με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη δεν είναι εχθρικές"

Αναφορικά με το τι περιμένουν από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα και ειδικότερα τι στάση θα κρατήσει στο συνέδριο, ο Κώστας Ζαχαριάδης απάντησε πως είναι λάθος να υποδεικνύουμε στον Αλέξη Τσίπρα το τι να κάνει. Τον χαρακτήρισε ενεργό πολιτικό στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. «Είναι 49 χρονών, λέτε να βγει στη σύνταξη;», αναρωτήθηκε. Υπογράμμισε παράλληλα ότι «πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε και χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα».

Τέλος, για το πρόσωπο του Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχολίασε πως «οι σχέσεις μας δεν είναι εχθρικές» και πρόσθεσε ότι «η επιλογή της δημιουργίας ενός ακόμα κόμματος, δηλαδή ο πολυτεμαχισμός της Αριστεράς ευνοεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czb01953ew3l)