Με αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας της Ινδικής Βιομηχανίας (CII) συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν προοπτικές και τρόποι ενίσχυσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον σχεδιασμό για την ίδρυση Ελληνο-ινδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Για τον σκοπό αυτόν, άλλωστε, το επόμενο χρονικό διάστημα θα επισκεφθεί την Αθήνα επιχειρηματική αποστολή της Συνομοσπονδίας Ινδικής Βιομηχανίας.

mitsotakis-india-22-2-2024-esoteriki_1_
mitsotakis-india-22-2-2024-esoteriki_2_
mitsotakis-india-22-2-2024-esoteriki_3_


Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης και υπογράμμισε ότι υπάρχουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στους τομείς των υποδομών και των κέντρων logistics, της ενέργειας, της γεωργίας και των φαρμακευτικών προϊόντων.

mitsotakis-india-22-2-2024-esoteriki_4_
mitsotakis-india-22-2-2024-esoteriki_5_


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbizxndzwdl)

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να είναι κόμβος του εμπορικού διαδρόμου Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία του IMEC, του διαδρόμου Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης και του ρόλου που μπορεί να παίξει η Ελλάδα ως κόμβος αυτού του σημαντικού εμπορικού διαδρόμου, αλλά και ως έντιμος συνομιλητής των χωρών της περιοχής.

Μίλησε ακόμα για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και τη συνδεσιμότητα, τον Κάθετο Διάδρομο, καθώς και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την ελληνική πλευρά, η πρέσβης της Ελλάδας στο Νέο Δελχί Αλίκη Κουτσομητοπούλου, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, και η ειδική σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του Πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη.

Από την ινδική πλευρά συμμετείχαν οι R. Dinesh (Πρόεδρος CII, Chairman, TVS Supply Chain Soluwons Limited), Chandrajit Banerjee (Γενικός Διευθυντής CII), Baba Kalyani (Chairman and Managing Director, Bharat Forge Limited), Srinivas Bommidala (Chairman, International Airports GMR Group), Sunjay Kapur (Πρόεδρος CII Europe, Chairman, Sona Comstar), Vikram Shroff (Vice-Chairman και Co-CEO, UPL Ltd.), Uday Khemka (Vice Chairman, SUN Group).

Στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί ο πρωθυπουργός - Η σύνδεση με το αεροδρόμιο στο Καστέλι


Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία GMR, που χτίζει το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι.

mitsotakis-india-22-2-2024-esoteriki_6_
mitsotakis-india-22-2-2024-esoteriki_7_
mitsotakis-india-22-2-2024-esoteriki_8_