Η κακή οργάνωση του συνεδρίου και το μπάχαλο που επικράτησε μέχρι και την τελευταία στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν στην επιφάνεια τις εσωκομματικές τριβές γύρω απ' αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης, απείλησε ακόμη και με παραίτηση στην πρόσφατη Πολιτική Γραμματεία γιατί -όπως είπε- «δεν μπορούσε να μπει στο iSYRIZA για να δει το ερωτηματολόγιο». Πηγές του κόμματος της αξ. αντιπολίτευσης λένε ότι πριν από μερικές ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ένα θερμό επεισόδιο με τον αν. γραμματέα και την κ. Συμεωνίδου, οι οποίοι είχαν χρεωθεί τη διοργάνωση του συνεδρίου και την εκλογή των συνέδρων. 

Μέχρι και πριν από μερικές ημέρες όλα ήταν στον αέρα, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι σε κάποιες οργανώσεις δεν έγιναν ούτε καν εκλογές. Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν ότι ο Γιώργος Βασιλειάδης επιθυμεί να κάνει ηρωική έξοδο, καθώς την επομένη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητηθούν ευθύνες από τον Στέφανο Κασσελάκη για το μπάχαλο που υπήρξε μέχρι και την τελευταία στιγμή.