Για τις καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος.

Για την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα εναντίον της Νέας Αριστεράς, είπε: «Όταν κάνεις μια τοποθέτηση και ζητάς ύστερα από 5 μήνες να ξαναγίνουν εκλογές, παραδέχεσαι ότι υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό πρόβλημα. Εμείς το παραδεχτήκαμε νωρίτερα και πιο γενναία. Δεν φύγαμε γιατί χάσαμε, φύγαμε γιατί είδαμε νωρίτερα πού πηγαίνει αυτό το πανηγύρι, γιατί πλέον για πανηγύρι μιλάμε».

*Διαβάστε εδώ: Απέναντι στον Κασσελάκη η Όλγα Γεροβασίλη - "Κλείδωσε" η υποψηφιότητά της


Νάσος Ηλιόπουλος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει μπάλα μόνος του

«Δυστυχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη στιγμή που φέρνει επί πληρωμή απογευματινά ιατρεία, τη στιγμή που προσβάλλει με τον πιο χυδαίο τρόπο τα θύματα και τη μνήμη των θυμάτων από τα Τέμπη με τον τρόπο που χειρίστηκαν την εξεταστική και άλλα θέματα "παίζει μπάλα μόνος του". Αυτό είναι για εμάς το ζήτημα το πώς θα μπορέσουμε να συγκροτήσουμε πρώτα απ’ όλα με όρους κοινωνικούς έναν αντίπαλο στην πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ.», επισήμανε.

«Η μόνη δύναμη η οποία μπορεί να ανακατέψει τον προοδευτικό χώρο αυτή τη στιγμή είναι η Νέα Αριστερά, υπό την έννοια ότι έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είναι καθηλωμένος και σε κρίση, έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος διαρκώς παράγει και κυνηγάει εσωτερικούς εχθρούς, ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο είναι καθηλωμένο και ενώ έχει καταρρεύσει το σύμπαν δεν μπορεί να κερδίσει και γι' αυτό εμείς επιμένουμε και λέμε ότι η μόνη δύναμη η οποία μπορεί να προκαλέσει μια θετική ανασύνθεση στον προοδευτικό χώρο είναι η Νέα Αριστερά», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν θα είναι ανοιχτοί σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που δεν επανεκλεγεί ο κ. Κασσελάκης, απάντησε: «Στα ζητήματα της πολιτικής στρατηγικής συμφωνίας δεν είναι ζήτημα προσώπου, είναι ζήτημα μιας συνολικής στρατηγικής και μιας συνολικής ηγετικής ομάδας. Δεν βλέπω τη δυνατότητα μέχρι τις ευρωεκλογές να ανοίξει με πραγματικούς όρους ένας ουσιαστικός διάλογος».

«Εμείς δεν είμαστε κλειστοί στη συζήτηση, αλλά δεν μας ενδιαφέρει ένα θέμα ας πούμε να παίζει το πολιτικό προσωπικό μουσικές καρέκλες μεταξύ του. Δεν είναι ζήτημα αριθμητικό και συγκόλλησης, είναι ζήτημα πολιτικού περιεχομένου το πολιτικό κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή και όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι σε μια συναινετική γραμμή απέναντι στη Ν.Δ. υπάρχει πρόβλημα σε αυτή την κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν βλέπει επιστροφή Τσίπρα, απάντησε: «Δεν μπορώ να γνωρίζω ποια είναι τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα. Σε κάθε περίπτωση ήταν μια παρέμβαση η οποία αμφισβήτησε εντελώς την κατεύθυνση στην οποία κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή».

«Η Νέα Αριστερά δεν πρέπει να εμπλακεί στην εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας αφορά, αυτό το οποίο μας αφορά είναι να υπάρξει μια μαχητική αριστερή γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη», σημείωσε.


Ο Νάσος Ηλιόπουλος στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή "Μπρα Ντε Φερ"    | Parapolitika