Ξεκάθαρο μήνυμα νίκης της Όλγας Γεροβασίλη έναντι του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απέστειλε ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας από το βήμα του 4ου συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ίδιος δήλωσε ότι «στηρίζει την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη».


«Αν δεν κερδίζαμε “μάχες”, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα ήταν ούτε μέλος. Το έκτακτο συνέδριο θέσεων μετετράπη σε συνάντηση εσωστρέφειας. Ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να κατονομάσει τους υπονομευτές οφείλει να απαντήσει αν με τις πράξεις του, δημιούργησε εσωστρέφεια και ο Μητσοτάκης ξεπέρασε τα εσωκομματικά του προβλήματα, αν προσέβαλε όργανα, στελέχη και εργαζόμενους με τη συμπεριφορά του και αν προχώρησε σε αντικαταστατικές αποφάσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.

Τόνισε πως: «Οι εκλογές πρέπει να γίνουν σε ένα μήνα σύμφωνα με το καταστατικό» ενώ εμφανίστηκε θετικός στο να γίνει η ψηφοφορία με «υβριδικό τρόπο, αρκεί να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας». «Οι εκλογές θα γίνουν σύμφωνα με το καταστατικό, αλλιώς θα γίνει ''κούγκι'», λέγοντας για «τουλάχιστον ένα μήνα προεκλογική περίοδο, με διασφάλιση της διαφάνειας, του απαραβίαστου και της ταυτοπροσωπίας».