Το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων φαίνεται να λαμβάνει διακομματική αποδοχή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του β' μέρους της δημοσκόπησης της MRB που παρουσιάστηκε στο OPEN. Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκαν υπέρ κατά 78,5%, όμως το νομοσχέδιο έγινε αποδεκτό και από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, όπου εκεί φάνηκε ότι ένας στους δύο τάσσονται υπερ των μη κρατικών ΑΕΙ.

Συγκεκριμένα, το 52,3% των ψηφόρφων του ΠΑΣΟΚ στηρίζει τη λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του το καταψηφίζει, η οποία θέτει μάλιστα και το ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Πολύ μεγάλη είναι η αποδοχή της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων και στους ψηφοφόρους της Ελληνικής Λύσης - αγγίζει το 60% - παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του κόμματος μιλά για νομοσχέδιο - κερκόπορτα για τα τουρκικά συμφέροντα.  Μειοψηφικά, αλλά σημαντικά είναι και τα ποσοστά εκείνων που συμφωνούν με το νομοσχέδιο μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Μάλιστα, το 51,4% θεωρεί ότι η λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων θα βελτιώσει και τη λειτουργία των δημόσιων πανεπιστημίων.

Δείτε το δεύτερο μέρος της έρευνας της MRB:

mrb1
mrb2

mrb3


Το 40% πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία βγήκε κερδισμένη από το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB καταγράφηκε ακόμη και το ποιο κόμμα βγήκε κερδισμένο από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, με τους ερωτηθέντες να είναι διχασμένοι. Συγκεκριμένα, το 40% θεωρεί ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επωφελήθηκαν από την ψήφιση του νομοσχεδίου, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης, οι οποίοι συγκέντρωσαν 37,9%.

Αντίθετα, το ΚΚΕ βρίσκεται χαμηλότερα στη λίστα, με το 7,6% να θεωρεί ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου επωφέλησε το κόμμα του κ. Κουτσούμπα.

mrb5
mrb6