Με πρόεδρο τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και με αναπληρωτή την υφυπουργό Εξωτερικών πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ορίστηκε η σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (Ε.Σ.Ε.Π.).

Επίσης, μέλη του ΕΣΕΠ ορίζονται η πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Θεοδώρα Μπακογιάννη, η Υπηρεσιακή Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θηρεσία-Παρασκευή Αγγελάτου.

Σε ό,τι αφορά τους εκπροσώπους των κομμάτων, από τη Νέα Δημοκρατία ορίζονται τακτικά μέλη οι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Μπέλλου Φωτεινή του Σπυρίδωνος, με αναπληρωματικά τους Γκίκα Στέφανο και τον Σταθόπουλο Παναγιώτη.

Από το ΣΥΡΙΖΑ, ορίζονται τακτικά μέλη στο ΕΣΕΠ η Ρένα Δούρου και ο Μπουρνούς Ιωάννης, με αναπληρωματικά τον Ρήγα Παναγιώτη και τον Αποστολάκη Ευάγγελο.

Τακτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ ορίζονται ο Δημήτρης Μάντζος και ο Νίκος Παπάζογλου, με αναπληρωματικά τον Μπιάγκη Δημήτρη και τον Δημακαρέα Χαρίδημο.

Την Ελληνική Λύση θα εκπροσωπούν ως τακτικά μέλη στο ΕΣΕΠ ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Παύλος Σαράκης, με αναπληρωματικά τους Χήτα Κωνσταντίνο και τον Φωτόπουλο Στυλιανός.

Από τη Νέα Αριστερά, τακτικά μέλη ορίζονται οι Αναγνωστοπούλου Αθανασία και η Πέρκα Θεοπίστη, με αναπληρωματικά τους Κοππά Μαρία-Ελένη του Βασιλείου ιαι τον Τζανακόπουλο Αντώνιο.

Οι Σπαρτιάτες εκπροσωπούνται με τακτικά μέλη τους Ζερβέα Αλέξανδρο και τον Δημητριάδη Πέτρο, με αναπληρωματικά μέλη τους Διαμαντόπουλο Παναγιώτη και Ακριτίδη Γρηγόριο του Ιωάννη.

Από το κόμμα της Νίκης ορίστηκαν τακτικά μέλη οι Αποστολάκης Γεώργιος, Οικονομόπουλος Τάσος, με αναπληρωματικά τους Τσουγανάτο Αθανάσιο και τον Μπορνόβα Βασίλειο.

Η Πλεύση Ελευθερίας εκπροσωπείται στο ΕΣΕΕ από τα τακτικά μέλη: Κωνσταντοπούλου Ζωή, Καζαμία Αλέξανδρο, με αναπληρωματικά τους Καραγεωργοπούλου Ελένη και Μπαλμπούζη Απόστολο.