Την απόφαση για καταδίκη του Φρέντη Μπελέρη σχολίασε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open, προαναγγέλλοντας σκλήρυνση της στάσης της χώρας μας προς την Αλβανία. 

Όπως ανέφερε αρχικά ο υπουργός Επικρατείας, «υπάρχει όντως θέμα κράτους Δικαίου», ενώ μίλησε για τις μέχρι τώρα κινήσεις της κυβέρνησης, λέγοντας ότι όταν έγινε στην Ελλάδα η διαβαλκανική διάσκεψη, ο Έντι Ράμα δεν εκλήθη. Ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει θέσει το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο», με τη χώρα να λέει ότι «παγώνει» την ενταξιακή διαδικασία για την Αλβανία και πως η απόφαση για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα ζητήματα της επικαιρότητας. Για την ελευθερία του Τύπου στις χώρες της Ε.Ε. σχολίασε: «Η ελληνική έννομη τάξη έχει σταθμίσει τα συμφέροντα και των θιγομένων και των δημοσιογράφων», ενώ για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου είπε ότι είναι «πολιτικά κινητροδοτούμενο, υποκινούμενο και έχει στόχευση», σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι έμμεσος στόχος, μιας και «βασικός στόχος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί είναι ο πιο αποτελεσματικός και επιτυχημένος δεξιός πρωθυπουργός στην Ε.Ε.».

Στη συνέχεια, ο Μάκης Βορίδης εξαπέλυσε πυρά κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη, λέγοντας ότι «υπέγραψε την παράγραφο για διακοπή χρηματοδότησης στην Ελλάδα». Πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, ωστόσο είπε ότι υπάρχει πολιτική αξία να σημειωθεί πως «Έλληνας ευρωβουλευτής ανέλαβε τη σύνταξη του κειμένου που παροτρύνει την Κομισιόν να διακοπεί η χρηματοδότηση».

Σε σχετική ερώτηση για τις υποκλοπές, ο υπουργός σημείωσε ότι η αντιπολίτευση «εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη αλά καρτ. Όταν τα αποτελέσματα είναι αυτά που θέλει, έχει εμπιστοσύνη, όταν δεν της αρέσουν ή όταν ελέγχεται αυτή, δεν έχει εμπιστοσύνη».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czmhsyfeigap)

Το σχόλιο του υπουργού για τα emails της Ασημακοπούλου

Αναφορικά με την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και τις καταγγελίες για τα emails σε απόδημους, ο Μάκης Βορίδης είπε ότι δεν υπάρχει θέμα υποψηφιότητας στο ευρωψηφοδέλτιο σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, εξηγώντας ότι η ΝΔ είναι υποχρεωμένη να ακούσει τις δηλώσεις και της Ασημακοπούλου, και του ΥΠ.ΕΣ. και της Αρχής.

«Καταλαβαίνω την αντίδραση της Εκκλησίας»

Τέλος, σχετικά με την απόφαση της Εκκλησίας να μεταφέρει τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας (24η Μαρτίου) από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου είθισται να εορτάζεται, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ο Μάκης Βορίδης είπε ότι «εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τον νόμο που ψήφισε το Κοινοβούλιο». Πρόσθεσε ότι καταλαβαίνει «την αντίδραση της Εκκλησίας σε κάτι το οποίο την ενοχλεί», ωστόσο «όλο αυτό πρέπει να μην οδηγήσει σε διατάραξη της σχέσης Εκκλησίας - Πολιτείας».