Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, είναι οι δημοφιλέστεροι σύμφωνα με τους πολίτες όσον αφορά το αποτέλεσμα του κυβερνητικού τους έργου, όπως δείχνει και η δημοσκόπηση της ALCO, τα στοιχεία της οποίας δημοσιοποιήθηκαν στο αποψινό (08/03) δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

Σύμφωνα με τη νεότερη δημοσκόπηση της ALCO, σε μία ημέρα κατά την οποία η πολιτική επικαιρότητα στρέφεται στη Βουλή, ενόψει της αναμενόμενης αποψινής (08/03) ψήφισης του νομοσχεδίου για την ίδρυση και τη λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Δένδιας συγκεντρώνει ποσοστό δημοφιλίας 30%, ενώ ακολουθούν ο Κυριάκος Πιερρακάκης (15%), ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Προστασίας του Πολίτη, 12%), ο Κωστής Χατζηδάκης (Οικονομικών, 8%), ο Άδωνις Γεωργιάδης (Υγείας, 7%), ο Βασίλης Κικίλιας (Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, 4%), η Νίκη Κεραμέως (Εσωτερικών, 3%) και ο Μάκης Βορίδης (Επικρατείας, 3%). Όμως, η απάντηση «κανένας» βρίσκεται στην κορυφή, με 34%. Το 18% λέει «δεν ξέρω / δεν απαντώ» και το 2% απαντά «άλλος».



Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czojrirtk389)

Δημοσκόπηση Alco: Τα ποσοστά εκδικητικής ψήφου στις ευρωεκλογές

Στο ερώτημα «οι ευρωεκλογές θα είναι για εσάς μία ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας», το 47% απαντά «ναι» και το 48% «όχι», με το 5% να λέει «δεν ξέρω / δεν απαντώ».

Δημοσκόπηση Alco: Η συσπείρωση και οι διαρροές στα κόμματα

Το ποσοστό συσπείρωσης στη Νέα Δημοκρατία διαμορφώνεται στο 65%, με το κυβερνών κόμμα να «χάνει» από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής (4%), το ΚΚΕ (1%) αλλά και τα… δεξιότερα, δηλαδή την Ελληνική Λύση (1%) και το κόμμα «Νίκη» (1%).

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η συσπείρωση ανέρχεται στο 56% και οι απώλειες είναι μεγάλες, ειδικά προς τη Νέα Αριστερά (11%). Το ΚΚΕ «κερδίζει» 5%, ενώ ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και Πλεύση Ελευθερίας αποκομίζουν 4% από την εκλογική δύναμη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αξιοσημείωτο ποσοστό συσπείρωσης εντοπίζεται στο ΠΑΣΟΚ (80%), με τις απώλειες να διαπιστώνονται μονάχα προς τους Δημοκράτες (3%) και το ΚΚΕ (2%).







Δημοσκόπηση Alco: Η ψήφος των αναποφάσιστων τον Ιούνιο του 2023


Όσον αφορά τους αναποφάσιστους στην εκλογική «μάχη» του περασμένου Ιουνίου, το 40% εμπιστεύθηκε τη Νέα Δημοκρατία, το 16% ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ, το 8% πήγε στο ΠΑΣΟΚ, το 6% στους Σπαρτιάτες και το 2% το ΚΚΕ, ενώ το 14% απάντησε «δεν απαντώ», το 8% πήγε σε «άλλο κόμμα» και το 6% «δεν ψήφισε».