«Όταν ένας νόμος λέει κάτι και ένας νόμος ισχύει, όταν, πολύ περισσότερο, είσαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή πρόεδρος κόμματος, πρέπει να τον τηρείς και σίγουρα δεν μπορείς να σηκώνεις τη σημαία του ηθικού πλεονεκτήματος και να το παίζεις κήνσορας της διαφάνειας και εγώ που ήρθα απέξω και δεν έχω σχέση με αυτό το βρόμικο σύστημα, γιατί λίγο-πολύ μια τέτοια τραμπική λογική βλέπω από τον κύριο Κασσελάκη επί της ουσίας»: με αυτό το σχόλιο αναφέρθηκε στη χθεσινή συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Νίκος Ρωμανός.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Ρωμανός ανέφερε ότι «είδαμε τον κύριο Κασσελάκη να απαντάει, μάλλον να μην απαντάει και μάλιστα να δείχνει και έναν εκνευρισμό που ερωτείτο για τα συγκεκριμένα ζητήματα διαφάνειας που αφορούν τον ίδιο, γιατί επί της ουσίας περί αυτού πρόκειται».

«Θυμίζω δε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση και αυτό έχει την αξία του, δεν αναδείχθηκε ούτε από εμάς ούτε από κάποια αντιπολιτευτική στον ΣΥΡΙΖΑ δύναμη. Αναδείχθηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον πρώην στενότερο συνεργάτη του και μέχρι πρότινος οικονομικό διευθυντή του κόμματος και εν συνεχεία από ένα μέσο που πρόσκειται ευρύτερα επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, λοιπόν, το επιχείρημα ότι μας πολεμούν και άνθρακας ο θησαυρός, νομίζω ότι είναι λίγο ένας τρόπος να πετάξουμε την μπάλα στην εξέδρα», προσέθεσε. Πρόκειται για έναν νόμο, τόνισε ο κ. Ρωμανός, «ο οποίος φτιάχτηκε από τον κύριο Τσίπρα για να παγιδεύσει επί της ουσίας και να στοχοποιήσει τον κύριο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του, στην οποία τελικά, στην παγίδα αυτή ακριβώς, έπεσε ο ίδιος ο κύριος Κασσελάκης».

Ερωτηθείς σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και για δικαιότερη φορολόγηση, όπως δεσμεύτηκε ο κ. Κασσελάκης παρουσιάζοντας τις προτάσεις του κόμματος, ο κ. Ρωμανός σχολίασε πως η μεγάλη εικόνα είναι πως ο κ. Κασσελάκης ενώ αποκηρύσσει όλη την κυβερνητική θητεία Τσίπρα, το μόνο κομμάτι στο οποίο ουσιαστικά υιοθετεί πλήρως την πολιτική του πρώην προέδρου του κόμματος, είναι τα οικονομικά προγράμματα.
«Είναι ένα πρόγραμμα Θεσσαλονίκης 2.0, όπως είπα και χθες και νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα. Από εκεί και πέρα, δεν νομίζω ότι έχει κάποια αξία να σχολιάσει κανείς ένα πρόγραμμα που λέει ότι μειώνει φόρους, αλλά αυξάνει τα φορολογικά έσοδα, που λέει ότι με έκτακτους ειδικούς φόρους θα οδηγήσει σε σταθερά έσοδα και σταθερό φορολογικό σύστημα για δέκα χρόνια και ούτω καθεξής. Θα έχουμε χρόνο όμως να αναλύσουμε και πολύ διεξοδικότερα τα συγκεκριμένα νούμερα, όπως κάναμε και προεκλογικά», επισήμανε ο κ. Ρωμανός.