Ο υπουργός Υγείας, κος Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή και μεταξύ άλλων, σχολίασε τους σημερινούς εμπρησμούς οχημάτων στου Ζωγράφου.

*Διαβάστε εδώ: "Πώς θα τα κόψεις; ΣΥΡΙΖΑ" - Το TikTok Κασσελάκη με το κούρεμα πριν πάει φαντάρος στη Θήβα

«Η βία της άκρας Αριστεράς, όπως εκδηλώνεται στη μεταπολίτευση σταθερά, δυστυχώς εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι και σήμερα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα αυτοκίνητα που είδαμε το πρωί καμένα, κάηκαν από ανθρώπους που βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη. Δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι ένα πρόβλημα πολλών δεκαετιών η κυβέρνηση μας έχει αντιμετωπίσει σε κάποιο βαθμό αυτό το πρόβλημα αλλά ακόμα υπάρχει δρόμος», είπε χαρακτηριστικά.

«Ένας από τους λόγους που η Αριστερά αντέδρασε τόσο πολύ στο νομοσχέδια για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια ήταν κι αυτός. Όταν θα ξεκινήσουν να λειτουργούν τα μη κερδοσκοπικά μη κρατικά πανεπιστήμια, στην Ελλάδα η δύναμη της άκρας Αριστεράς στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια θα εξαφανιστεί, διότι πια θα υπάρχει το μέτρο σύγκρισης, γι’ αυτό και είχαν τόσο μεγάλο πρόβλημα με αυτό το νομοσχέδιο. Δεν είναι ένα πρόβλημα που λύνεται εύκολα ούτε λύνεται μόνο αστυνομικά. Επίσης ακούω την κριτική από το πρωί στα κανάλια για το θέμα αυτό, αλλά μη χάνουμε τη μεγάλη εικόνα. Τα αυτοκίνητα δεν τα έκαψε η κυβέρνηση, τα έκαψαν αντιεξουσιαστές της άκρας Αριστεράς», επισήμανε ο υπουργός Υγείας..


Άδωνις Γεωργιάδης: Είμαι κατά του νόμου Τσίπρα του 2016

Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Κασσελάκη για τον νόμο Τσίπρα του 2016, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Ο κ. Κασσελάκης έχει μπλέξει. Ο νόμος του ’16 που απαγορεύει σε οποιοδήποτε πολιτικό να έχει έστω και μερίδιο σε οποιαδήποτε εταιρεία στην αλλοδαπή από τότε με έβρισκε αντίθετο. Είχα πει από τότε ότι είναι ένας λάθος νόμος, φυσικά ήμουν ως συνήθως μειοψηφία, γιατί ο λαϊκισμός είναι πολύ ισχυρός στη χώρα».

Στην ερώτηση γιατί δεν το άλλαξε, απάντησε: «Εγώ δεν είχα την αρμοδιότητα ποτέ για να τον αλλάξω, όμως αντιλαμβάνομαι γιατί δεν τον αλλάξαμε, διότι θα μπλέκαμε σε μια ιστορία, μόλις θα έλεγε η ΝΔ ότι «θα αλλάξω τον νόμο», τι θα λέγανε μπράβο που τον αλλάζετε ή πάτε να καλύψετε τα μαύρα λεφτά από τη ΝΔ;».

«Η αρχική σύλληψη του νόμου είχε γίνει από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, από τον κ. Καστανίδη, εγώ είχα διαφωνήσει και με το νόμο Καστανίδη. Είναι λάθος, διότι είμαστε η χώρα της ναυτιλίας, υπάρχει ναυτιλία χωρίς off shore; Όχι άρα όταν λες ότι ο πολιτικός δεν μπορεί να έχει off shore λες ότι όποιος ασχολείται με την ναυτιλία απαγορεύεται να είναι στο ελληνικό κοινοβούλιο», σημείωσε.

«Ξεκίνησε ο Καστανίδης και έκανε αυτόν τον νόμο, πήγε μετά ο Τσίπρας και το έκανε επί δέκα φορές πιο βλακώδες και τώρα μπλέξανε στον Κασσελάκη. Εμείς φταίμε; Είναι άλλο πράγμα να κυνηγήσεις το μαύρο πολιτικό χρήμα και να βάλεις το πόθεν έσχες και να πεις ότι αν σε πιάσουμε με αυτό θα σε κλείσω φυλακή ισόβια, και άλλο πράγμα να λες απαγορεύω σε κάποιον την άσκηση της ελεύθερης επιχειρηματικής δραστηριότητας. Είναι δύο διαφορετικά θέματα άντε εξήγησέ τα αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Εγώ είμαι κατά αυτού του νόμου, τον θεωρώ λάθος δηλαδή το ότι λες σε κάποιον που είναι επιχειρηματίας ότι για να μπεις στη Βουλή, πρέπει να χάσεις όλες σου τις επιχειρήσεις είναι από μόνο του λάθος», ανέφερε.

«Από αυτά που λέει ο κ. Κασσελάκης εγώ δεν βγάζω άκρη γιατί απ’ ότι κατάλαβα και χθες είπε ότι παίρνει ακόμα μερίδια. Αν την πούλησε την εταιρεία πρέπει να έχει και τίμημα και πρέπει να έχει και φορολογία. Γιατί αν την πούλησε άνευ τιμήματος είναι εικονική η πώληση, αν είναι εικονική η πώληση έχει παρανομήσει εκ νέου. Δεν μπορεί να το μεταβιβάσει γιατί ο νόμος προβλέπει και τα παρένθετα πρόσωπα», σημείωσε.

O Άδωνις Γεωργιάδης στους  Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή                       | Parapolitika