Τις ευχαριστίες του εξέφρασε στον ομόλογό του, Ντόναλντ Τουσκ, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την παρουσία των Πολωνών πυροσβεστών στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, όπου και συνέδραμαν στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων των δύο ηγετών από τη Βαρσοβία.

«Είμαστε ευγνώμονες για την παρουσία των Πολωνών πυροσβεστών στις καταστροφικές πυρκαγιές, εξετάζουμε μηχανισμό να είναι μόνιμα σταθμευμένοι στην Ελλάδα, είναι ένα κορυφαίο παράδειγμα έμπρακτης αλληλεγγύης. Σε ευχαριστώ, Ντόναλντ, για το θερμό καλωσόρισμα», είπε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας ανοικτό οι πυροσβέστες από την Πολωνία να εγκατασταθούν σε πιο μόνιμη βάση (εβδομάδων ή μηνών) στην ελληνική επικράτεια, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. 

Τουσκ: Θα υποδεχθούμε τον Έλληνα υπουργό Εσωτερικών για να συζητήσουμε το πώς θα βοηθήσουμε την Ελλάδα κατά την αντιπυρική περίοδο

Επ' αυτού τοποθετήθηκε και ο Ντόναλντ Τουσκ, λέγοντας: «Ήταν πολύ ευχάριστο να ακούσω τα θερμά λόγια του πρωθυπουργού για τη βοήθεια των πυροσβεστών το προηγούμενο καλοκαίρι στην Ελλάδα και είναι κάτι που θα επαναλάβουμε. Θα υποδεχθούμε άλλωστε και τον υπουργό Εσωτερικών, θα συμμετάσχει στο γεύμα εργασίας μας και θα συζητήσουμε τις λεπτομέρειες για το πώς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής θερινής περιόδου» και στη συνέχεια εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ελληνοπολωνική συνεργασία, στην οποία, όπως είπε, «βασίζεται σε μεγάλο βαθμό».