Αποστάσεις, εµµέσως, από το κακό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ παίρνει ο Νίκος Ανδρουλάκης στην προσπάθειά του να επαναφέρει δυσαρεστηµένο κόσµο της παράταξης, οι οποίοι µετά τη χρεοκοπία της χώρας κινήθηκαν οι περισσότεροι προς τα αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Ανδρουλάκης κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη σηµείωσε ότι «για την αποτυχία του κράτους είµαστε όλοι υπεύθυνοι», µια αποστροφή που βεβαίως συνιστά προσέγγιση µε αυτοκριτική για τα πεπραγµένα και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ µεταξύ άλλων.

Με τη Χαριλάου Τρικούπη να στοχεύει να αναρριχηθεί στη θέση της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του Κινήµατος επιχειρεί να καταστήσει σαφές στον ευρύτερο χώρο των κεντροαριστερών ότι το ΠΑΣΟΚ, µετά και… τα κωµικά που συµβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, συνιστά τη µόνη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη Ν∆. Εν τω µεταξύ κατέθεσε υπόµνηµα στον Άρειο Πάγο για τη µη συµµετοχή των Σπαρτιατών στις εκλογές. Η επίσκεψη του κ. Ανδρουλάκη στο 2ο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Πυλαία Θεσσαλονίκης στάθηκε η αφορµή για να ανοίξει συζήτηση σχετικά µε την Ειδική Αγωγή στη χώρα µας και τα προβλήµατα που υπάρχουν.

"Δεν είναι θέµα µόνο ευαισθησίας αλλά κοινωνικής δικαιοσύνης"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως δεν είναι θέµα µόνο ευαισθησίας αλλά «κοινωνικής δικαιοσύνης», ενώ αναγνώρισε ότι πρόκειται για ζητήµατα που αφορούν χιλιάδες Ελληνόπουλα, επισηµαίνοντας ότι είναι χρέος της κυβέρνησης να αξιοποιεί σωστά τους πόρους του Ταµείου Ανάκαµψης για τις υπηρεσίες που χρειάζονται τα παιδιά αυτά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. ∆ήλωσε επίσης ότι τα παιδιά αυτά έχουν ανάγκη το κοινωνικό κράτος και δεσµεύθηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κόµµα του θα δώσουν όλες τις δυνάµεις τους για να τους προσφέρουν µια καλύτερη ζωή. Ο κ. Ανδρουλάκης βρέθηκε στο 2ο Ειδικό Σχολείο Πυλαίας καθώς αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του, αφού κρίθηκαν ακατάλληλες οι υποδοµές του. Περιηγήθηκε στο σχολικό συγκρότηµα και συνοµίλησε µε µαθητές και γονείς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε ότι η αναστολή λειτουργίας θα δηµιουργήσει µεγάλες δυσκολίες σε γονείς και παιδιά. «Τα λόγια σας εικονοποιούν την αποτυχία του κράτους µας, για την οποία είµαστε όλοι υπεύθυνοι», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης και δεσµεύθηκε µαζί µε τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, Γιάννη Βαρδακαστάνη, που τον συνόδευε, ότι θα προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε µέχρι τον Σεπτέµβριο να έχουν τα παιδιά στην Πυλαία αυτό που χρειάζεται. «Μας δίνετε µαθήµατα ζωής», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος ΕΣΑµεΑ κ. Βαρδακαστάνης δήλωσε ότι η εκπαίδευση των ΑµεΑ στη χώρα µας «πρέπει να πάψει να είναι διαδικαστική» και να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόµενο.